NRK Meny
Normal

Rygge kan erstatte rullebane på Gardermoen

Moss Lufthavn Rygge bør utnyttes så godt at man slipper å bygge en tredje rullebane på Gardermoen.

Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Øystein S Paulsen Luftforsvaret

Det mener Høyres stortingspolitiker fra Østfold, Martin Engeset.

- Bruk Gardermo-penger på jernbane!

Engeset mener samfunnet i stedet bør bruke pengene på å ruste opp jernbanetilbudet.

- For meg fremstår det som meningsløst at en nå skal legge opp til å investere milliarder av kroner til en ny terminal, og en 3. rullebane på Gardermoen. Når vi vet at Rygge og Torp kunne tatt seg av passasjerveksten, sier Engeset til NRK.

- Istedet for å legge opp til de store investeringene på Gardermoen, kunne en brukt de pengene på dobbeltspor på Østfoldbanen og Vestfoldbanen, sier Engeset.

Frykten for Rygge

Gardermoen finansierer en rekke av Avinors ulønnsomme småflyplasser i Norge. Frykten for at Rygge skal dempe veksten på Gardermoen har vært ett av argmumentene mot å gi Rygge gode vilkår som sivil flyplass.

Nå går Martin Engeset rett i strupen på de politiske motstanderne som vil skjerme og bygge ut Gardermoen ytterligere.

- De motstanderne har jeg håndtert i mange år og de er til for å overvinnes. Det tror jeg også vi skal greie fremover, sier Engeset.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.