NRK Meny
Normal

Rygge-Gøteborg fire ganger om dagen

City Airline vil fly fire ganger daglig mellom Rygge og Gøteborg fra neste år. - Grunnlaget er der, mener eier Lars Magnusson.

Flyselskapet City Airline

- Det er ulogisk å kjøre til Gardermoen for å fly til Gøteborg. Våre jetfly skal gjøre unna Rygge-Gøteborg på 20 minutter. Det vil næringslivet forstå er riktig, mener eier av City Airline Magnusson.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Widerøe flyr nå fem ganger om dagen mellom Gardermoen og Gøteborg, og bruker 55 minutter med propellfly. Det vil Lars Magnusson slå.

- Det er ulogisk å kjøre til Gardermoen for å fly til Gøteborg. Våre jetfly skal gjøre unna Rygge-Gøteborg på 20 minutter. Det vil næringslivet forstå er riktig, mener Magnusson.

Planlegger

Ruten Rygge-Gøteborg er på planleggingsstadiet, men i følge Lars Magnusson er det utvilsomt at den kommer i gang.

- Vi jobber med faktagrunnlaget, men ruta skal i gang i løpet av 2009. Vi vil ha en tidlig avgang på morgenen, deretter avganger på formiddag, ettermiddag og kveld, slår han fast.

City Airline disponerer fem brasilianske 49-seters jetfly. Selskapet har ruter fra Gøteborg til England, Frankrike, Tyskland, Tsjekkia og Litauen, i tillegg til innenriksruter i Sverige.

For å betjene Rygge er det meningen å etablere et eget flyselskap, som skal leie fly av City Air. Andre destinasjoner i Norge kan også være aktuelt.

Viktige regioner

Ideen bak en skyttelrute mellom Rygge og Gøteborg er at det trengs en sterkere forbindelse mellom industriregionene Østlandet/Østfold og Gøteborg.

- Gøteborg er den viktigste industriregionen i Sverige. Det er et stort marked for en slik rute så lenge den tilpasses næringslivets behov, sier Lars Magnusson.

City Air har et nært samarbeid med Volvo. I følge Magnusson er selskapets rute til Lyon i Frankrike satt opp for å frakte Volvo-ansatte til fabrikken der.

- Vi må fly på de tidene og stedene forretningsfolk vil, og ikke omvendt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: