NRK Meny
Normal

Rygge-eier: – Vi har ingen plan B

Kommunen utelukker at det skal være noe annet enn flyplass på flyplassen.

Fly letter fra rullebanen

STILLE: Det siste sivile flyet lettet fra Rygge ved utgangen av oktober. Fortsatt er det uvisst om det blir mer flyplassdrift.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Orkla har ingen plan B. Vi er ferdig med flyplassdrift og har tatt vårt tap, sier kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla.

Det har gått over en måned siden det siste sivile flyet landet på Rygge. Samtidig er det mindre enn fire uker til fristen Forsvarsbygg har satt for en avtale med Rygge Airport går ut. Så langt har gruppen som jobber for å overta konsesjonen til de tidligere eierne ikke signalisert at de er i mål med arbeidet.

Dersom de ikke lykkes, vil flyplassbyggene trolig bli stående tomme på ubestemt tid.

– Ser mørkt ut

Orkla, som eier 40 prosent av Rygge sivile lufthavn, har labre forventninger om å tjene noe mer penger på Rygge.

– Vi hadde håpet i det lengste at det skulle komme en ny aktør på banen slik at det kunne bli flyplassdrift på Rygge. Akkurat nå ser det mørkt ut, sier Mageli.

Uaktuelt å omregulere nå

Inger-Lise SKartlien

TYDELIG SIGNAL: Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien kommer ikke til å gå inn for at Rygge blir brukt til noe annet enn flyplass de nærmeste årene.

Foto: NRK

Det er Rygge kommune som sitter på nøkkelen til eventuelt å omregulere området slik at eierne kunne brukt byggene til noe annet enn flyplass.

Ordfører Inger-Lise Skartlien sier at det kun er flyplassdrift som er aktuelt på Rygge.

– Vi kommer ikke til å gå for noen omregulering nå.

– Hvor lenge er nå?

– I alle fall ikke på et par år, sier hun.

For kommunen er det nemlig et soleklart førstevalg å få driften av flyplass opp og gå igjen.

– Vi vil gi et signal til nåværende eiere at de ikke får bygge kjøpesenter eller bilbutikk eller noe annet, sier Skartlien.

Orkla mener dette er en riktig tankegang. Derfor er det heller ikke aktuelt for dem å presse på for å få bruke området til noe annet enn flyplass.

– Vi har ingen planer om å bruke mer penger på Rygge, sier Mageli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dyrt å slenge med leppa til politi

    Det ble dyrt for en Fredrikstad-mann i 40-årene brukte kjeften mot politiet etter en krangel med dørvakter på et utested i Fredrikstad. Mannen fulgte ikke politiets pålegg om å fjerne seg, noe som nå har ført til at tingretten har ilagt ham en bot på 9 000 kroner.

  • Solberg på tredje i Sigdal

    Henning Solberg ble nummer tre i årets Sigdalsrally. Mads Østberg måtte bryte før siste etappe, ifølge lokalavisa Bygdeposten. 26 førere brøt løpet under de krevende forholdene. Russiske Nikolay Gryazin vant rallyet foran Anders Grøndal fra Drammen.