NRK Meny
Normal

– Vi vil gjerne ha en god prat med Siv Jensen

En buss med 30 ansatte ved Moss lufthavn Rygge satte fredag morgen kursen for Stortinget for å følge behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

Protest Moss lufthavn Rygge

Flere ansatte ved Moss lufthavn Rygge møtte opp utenfor flyplassen i morges for å ta felles buss til hovedstaden.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

De ansatte håper i det lengste at de skal klare å få stortingsrepresentantene til så snu i saken – til tross for at det ikke er fremmet noe konkret forslag på å vrake flyseteavgiften.

Tillitsvalgt i Aviator, Iselin Blakkestad, er en av de ansatte som dro innover mot hovedstaden like før klokken 08.

– Målet er å få regjeringen til å snu på vedtaket om flypassasjeravgiften. Vi vil helst få den fjernet. Sjansene er nok veldig små, det virker som at de har bestemt seg. Men vi håper at de skal innse at dette ikke er en lur avgjørelse, når vi faktisk møter opp på Stortinget, sier hun.

Les også:

Vil møte finansministeren

På Stortinget har gruppen allerede fått i stand et møte med stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås fra Arbeiderpartiet.

Protest Moss lufthavn Rygge

De ansatte hadde et klart budskap da de møtte pressen utenfor flyplassen.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Deretter er det et møte med ledelsen i Ap og LO som står på plakaten klokken 10 – før behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

– Vi skal overhøre debatten fra galleriet. Så håper vi at de tillitsvalgte skal få lov til å snakke med politikerne i vandrehallen. Deretter skal vi dele ut flygeblader i gatene i Oslo sentrum, sier Blakkestad.

Er det noen politikere som står øverst på ønskelista?

– Siv Jensen står selvfølgelig på toppen. Det er hun vi helst vil ha en god prat med. Vi lurer på om hun kan forklare, slik at vi kan forstå hvordan de kan forsvare en slik avgift, forteller hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil støtte beredskapsbåt

    Fylkesordføreren ønsker å bevilge 200 000 kroner til en beredskapsbåt. Nabbetorp båtforening i Fredrikstad samler inn penger til en akuttbåt som kan brukes når noen for eksempel faller i elven. Fylkesrådmannen er imot en slik bevilgning. Saken behandles i Fylkesutvalget 22. august.