NRK Meny
Normal

Ryanair tjener ikke penger på MLR

Selv om flyselskapet Ryanair har fraktet tre milioner passasjerer til og fra Moss lufthavn Rygge er det ikke nok til at det lønner seg.

Michael O`Leary

Ryanair og Michael O`Leary er fornøyde med flyplassen i Østfold, til tross for at de ikke tjener penger på den.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

– Vi forventer ikke å tjene penger på flyplasser hvor vi nettopp har startet. Norge er en vanskelig destinasjon å få folk til, men vi er fornøyde så lenge flyplassen vokser, sier administrerende direktør i Ryanair, Michael O’Leary.

Ryanair hadde sin første flyvning fra Rygge til Madrid i september 2009. Til tross for at det ennå ikke er noe overskudd å hente for flyselskapet, varsler de at de skal fortsette satsingen fra Østfold.

– Rygge er en av de raskest voksende flyplassene i Europa. Det er en av de få flyplassene hvor trafikken øker, sier han.

LES OGSÅ:

Har mange passasjerer fra hovedstaden

Mens Ryanair leter etter inntekter, er situasjonen en helt annen for flyplassen.

– I løpet av to år tapte vi over 100 millioner kroner. Nå har vi en positiv kontantstrøm, sier administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg.

Til tross for at flyplassen mistet Norwegian som kunde, så har antall reisende økt.

– Vi er helt avhengige av en operatør som ikke er på Gardermoen, slik at vi har et alternativt tilbud. Vi er også avhengige av Oslo som opptaksområde og 40–45 prosent av kundene våre er nå derfra De passasjerene kom ikke med Norwegian. Norwegian hadde Østfold som opptaksområde, sier Tandberg.

LES OGSÅ:

Høy score for flyplassen

Ryanair-sjefen omtaler Moss lufthavn Rygge som en av de mest suksessfulle flyplassene i Europa. Tandberg liker omtalen.

– Vi får karakter hver måned og ser hvor vi ligger blant 45 baser i Europa. Det er gledelig å se at vi er blant de fem beste hver gang.

I dag feiret både flyplassen og flyselskapet at de har fraktet tre millioner passasjerer så langt på Rygge.

– Ryanair vil frakte over 2,2 millioner passasjerer gjennom vår base på Rygge dette året, skriver O`Leary i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: