NRK Meny
Normal

Ryanair reagerer på Stoltenbergs CO2-avgift

Kommunikasjonssjefen i Ryanair mener avgiften er ødeleggende for Norge som turistdestinasjon.

Stephen McNamara, RYANAIR
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / SCANPIX

– Det å skattelegge flytrafikk med ekstraavgifter vil ramme turistnæringen i Norge mye sterkere enn det vil ramme Ryanair, mener kommunikasjonssjef i Ryanair, Stephen McNamara.

McNamara innrømmer at slike avgifter også vil få konsekvenser for flyselskapene, men tror Norge som turistdestinasjon vil gå tapende ut av en slik ordning.

LES OGSÅ:

– Ta heller de store synderne

– Norge er allerede et av de dyreste landene å feriere i, og dersom selve reisen også vil bli dyrere vil nok enda flere turister se seg nødt til å finne andre, billigere destinasjoner, sier han.

McNamara mener Stoltenbergs miljøfokus nå heller burde rettes mot de han mener er de store synderne i miljøkampen.

– Jeg vil påpeke at luftfart bare står for 2 prosent av verdens CO2-utslipp. Myndigheten burde først og fremst konsentrere seg om veitransport og energileverandører som står for mesteparten av dagens utslipp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.