NRK Meny
Normal

Ryanair reagerer på Stoltenbergs CO2-avgift

Kommunikasjonssjefen i Ryanair mener avgiften er ødeleggende for Norge som turistdestinasjon.

Stephen McNamara, RYANAIR
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / SCANPIX

– Det å skattelegge flytrafikk med ekstraavgifter vil ramme turistnæringen i Norge mye sterkere enn det vil ramme Ryanair, mener kommunikasjonssjef i Ryanair, Stephen McNamara.

McNamara innrømmer at slike avgifter også vil få konsekvenser for flyselskapene, men tror Norge som turistdestinasjon vil gå tapende ut av en slik ordning.

LES OGSÅ:

– Ta heller de store synderne

– Norge er allerede et av de dyreste landene å feriere i, og dersom selve reisen også vil bli dyrere vil nok enda flere turister se seg nødt til å finne andre, billigere destinasjoner, sier han.

McNamara mener Stoltenbergs miljøfokus nå heller burde rettes mot de han mener er de store synderne i miljøkampen.

– Jeg vil påpeke at luftfart bare står for 2 prosent av verdens CO2-utslipp. Myndigheten burde først og fremst konsentrere seg om veitransport og energileverandører som står for mesteparten av dagens utslipp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.