NRK Meny
Normal

Russejenter anmeldt etter at gutt ble dynket i øl og urin

Russen som skal ha «kidnappet» en 14 år gammel gutt i Sarpsborg søndag, har blitt anmeldt. Gutten skal ha blitt kjørt ut i skogen, tapet fast til et tre og dynket med urin og øl.

Russ dynket 14-åring med øl og urin

Politiets twitter-melding.

Foto: Politiets twittermelding

Politiet i Sarpsborg ble varslet om hendelsen litt før midnatt. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal det være tre russejenter som stod bak handling.

– Det var en 14 år gammel gutt som ble såkalt «kidnappet» av russen i Sarpsborg sentrum. Han ble kjørt opp i skogen nord for Sarpsborg. Der ble han tapet med gaffatape, og så ble det helt øl og urin over ham. Så ble han frigjort etterpå, forteller operasjonsleder Runar Eriksen ved Øst politidistrikt.

Har fått anmeldelse

Politiet avventet en anmeldelse før de gjorde noe mer med saken. 14-åringens mor har i dag anmeldt saken, bekrefter politiet i Sarpsborg.

– 14-åringen har identifisert russen. De blir oppsøkt i dag, opplyser politiførstebetjent Daniel Holm.

Etter hva Eriksen har fått opplyst har gutten navnene på russen som deltok i situasjonen.

– Hvor lenge pågikk det?

– Det vet vi ikke, men vi tror ikke det var veldig lenge.

Politiet har ingen informasjon om hvorfor det akkurat var denne gutten som ble tatt med.

– Hva tenker du om en slik oppførsel?

– Jeg synes det er lavmål. Vi må minne russen på at det kan oppføre seg som vanlige folk, selv om de har på denne russedressen. Lover og regler gjelder fortsatt selv om de har på russedress.

– Ikke akseptabel oppførsel

Det er foreløpig ikke kjent hvilken skole russen går på. Stian Jensen, russepresident på Borg videregående skole i Sarpsborg, kjenner ikke saken. Men han er klar på at dette ikke er oppførsel han kan gå god for.

– Dette synes jeg ikke noe om. Vi har ganske klare retningslinjer på hvordan ting skal gjøres. Det virker ikke som de er blitt fulgt i dette tilfellet, sier Jensen.

Sju russebusser sendt bort

I Moss måtte politiet rykke ut til parkeringsplassen ved Skihytta ved halv femtiden i morges. Det fikk russ med sju busser beskjed om å dra fra stedet. Naboer i nærheten hadde klaget til politiet, fordi det ikke var mulig å få sove.

I Fredrikstad ble en full russegutt sendt hjem fra byens sentrum litt etter midnatt. Han skal ha «yppet» til bråk med annen russ.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byåsen slo FBK

    Det endte til slutt 31–21 i kampen mellom Byåsen og Fredrikstad Ballklubb i kveldens kamp i håndballens eliteserie.