Ruset bilfører spurte politiet om veien

Med metamfetamin og Rivotril i kroppen stanset kvinnen rett utenfor politistasjonen i Sarpsborg og spurte en patrulje om veien. Nå er hun dømt for kjøring i narkotikarus.

Politihuset Sarpsborg

Ved politihuset i Sarpsborg sentrum stanset kvinnen en politipatrulje og spurte om veien.

Foto: Rainer Prang / NRK

En kveld i januar ble en politipatrulje kontaktet av kvinne som kom gående ved politistasjonen i Sarpsborg. Hun forklarte at hun hadde kjørt rundt i byen og lett etter en nedlagt stasjon som skulle hete Ile, og der skulle hun møte en kvinne.

Hentet bilen sin

Da hun ikke hadde mer informasjon om kvinnen enn fornavnet, fant hun ut at hun skulle hente mobiltelefonen som lå i bilen. Hun gikk tilbake til bilen, og kjørte den tilbake til patruljen ved politistasjonen.

Politifolkene fattet mistanke om at kvinnen var ruset. De tok henne med til legevakten der det ble tatt blodprøve.

Prøven viste at kvinnen hadde blant annet metamfetamin og Rivotril i blodet, i tillegg til mindre mengder av andre stoffer. Politibetjentene som snakket med kvinnen hadde reagert på at hun virket sløv.

Møtte ikke i retten

I forrige uke behandlet Sarpsborg tingrett saken mot kvinnen, som er 52 år og hjemmehørende i Vestfold. Hun møtte ikke i retten selv.

Til politiet har hun forklart at hun hadde fått resept på Rivotril fra legen sin, men at hun hadde tatt mer tabletter enn foreskrevet. Kvinnens fastlege har imidlertid avvist at han har skrevet ut legemiddelet til henne.

Tingretten konkluderer med at kvinnen har fått tablettene på annen måte enn gjennom legen sin. Retten mener det er grovt uaktsomt å kjøre bil etter selvmedisinering med såpass sterke medikamenter som Rivotril. Tingretten er også overbevist om at hun hadde brukt ulovlige rusmidler.

Må i fengsel

Blodprøven viste at kvinnen hadde en rus tilsvarende minst 1,2 promille alkohol, noe som normalt betyr ubetinget fengsel.

Sarpsborg tingrett har kommet fram til at kvinnen må sone 18 dager i fengsel og hun må betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg må hun klare seg uten førerkort i to år og må opp til full ny førerprøve dersom hun vil kjøre bil igjen når disse to årene har gått.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta får bot for bluss

    Norges Ishockeyforbund ilegger Sparta og Vålerenga 10 000 kroner i bot etter bluss-skandalen i Sparta Amfi 13. oktober,melder Tv2 En jente ble fraktet til legevakten etter at ålerenga-supportere fyrte opp bluss under kampen.

    Tre personer er anmeldt, og saken er nå under etterforskning hos politiet.

  • Høyres nominasjon i Marker klar

    Marker Høyre har nominert gruppeleder Kenneth Sirevåg (45) som partiets ordførerkandidat for neste periode. Økonomi blir viktig i valgkampen og et av målene er å fjerne eiendomsskatten, går det fram av en pressemelding fra partiet.