NRK Meny
Normal

Ruset bilfører spurte politiet om veien

Med metamfetamin og Rivotril i kroppen stanset kvinnen rett utenfor politistasjonen i Sarpsborg og spurte en patrulje om veien. Nå er hun dømt for kjøring i narkotikarus.

Politihuset Sarpsborg

Ved politihuset i Sarpsborg sentrum stanset kvinnen en politipatrulje og spurte om veien.

Foto: Rainer Prang / NRK

En kveld i januar ble en politipatrulje kontaktet av kvinne som kom gående ved politistasjonen i Sarpsborg. Hun forklarte at hun hadde kjørt rundt i byen og lett etter en nedlagt stasjon som skulle hete Ile, og der skulle hun møte en kvinne.

Hentet bilen sin

Da hun ikke hadde mer informasjon om kvinnen enn fornavnet, fant hun ut at hun skulle hente mobiltelefonen som lå i bilen. Hun gikk tilbake til bilen, og kjørte den tilbake til patruljen ved politistasjonen.

Politifolkene fattet mistanke om at kvinnen var ruset. De tok henne med til legevakten der det ble tatt blodprøve.

Prøven viste at kvinnen hadde blant annet metamfetamin og Rivotril i blodet, i tillegg til mindre mengder av andre stoffer. Politibetjentene som snakket med kvinnen hadde reagert på at hun virket sløv.

Møtte ikke i retten

I forrige uke behandlet Sarpsborg tingrett saken mot kvinnen, som er 52 år og hjemmehørende i Vestfold. Hun møtte ikke i retten selv.

Til politiet har hun forklart at hun hadde fått resept på Rivotril fra legen sin, men at hun hadde tatt mer tabletter enn foreskrevet. Kvinnens fastlege har imidlertid avvist at han har skrevet ut legemiddelet til henne.

Tingretten konkluderer med at kvinnen har fått tablettene på annen måte enn gjennom legen sin. Retten mener det er grovt uaktsomt å kjøre bil etter selvmedisinering med såpass sterke medikamenter som Rivotril. Tingretten er også overbevist om at hun hadde brukt ulovlige rusmidler.

Må i fengsel

Blodprøven viste at kvinnen hadde en rus tilsvarende minst 1,2 promille alkohol, noe som normalt betyr ubetinget fengsel.

Sarpsborg tingrett har kommet fram til at kvinnen må sone 18 dager i fengsel og hun må betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg må hun klare seg uten førerkort i to år og må opp til full ny førerprøve dersom hun vil kjøre bil igjen når disse to årene har gått.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK