NRK Meny
Normal

Ruset bak rattet og voldelig mot politiet

Mannen tilsto i retten, og begrunnet oppførselen med rådvillhet og fortvilelse etter dårlige nyheter om sønnen i Syria.

Sarpsborg tingrett
Foto: Rainer Prang / NRK

Mannen satte seg kraftig til motverge da politiet skulle pågripe han for nok en ulovlig kjøretur. I retten tilstod han kjøring i rus, og forklarte at han var fortvilet og rådvill fordi sønnen var i Syria.

Påtalemyndigheten ba ett år og fire måneders fengsel, dommen ble på ubetinget fengsel i seksti dager og 360 timer samfunnsstraff.

Mannen er dømt ni ganger tidligere, blant annet for vold, trusler og for brudd på narkotikalovgivningen og brudd på vegtrafikkloven. Sist han ble dømt var i februar 2013.

Dårlige nyheter fra Syria

I retten erkjente han straffskyld for å ha kjørt ruspåvirket uten førerkort. Han forklarte at han var fortvilet og rådvill. Kort tid i forveien hadde han fått dårlige nyheter fra Syria hvor sønnen oppholdt seg.

I tillegg til forbrytelsene i januar 2014 stod han denne gangen også tiltalt for nok et tilfelle av ruspåvirket kjøring, ulovlig oppbevaring av pistolammunisjon og 100 dopingtabletter.

I retten forklarte han at han hadde planer om å bruke tablettene selv, fordi han hadde tenkt å begynne å trene.

Oppdaget av sivilt politi

I januar 2014 observerte en sivil politipatrulje mistenkelig kjøring og fikk stoppet bilen. Vitner beskrev i retten at pågripelsen utviklet seg til et basketak.

Mannen stakk gjentatte ganger en finger i brystet på en av politibetjentene, Da de forsøkte å låse hendene hans ned langs siden, spyttet han en av betjentene i ansiktet.

Sparket og truet

Politiet forsøkte å vende ansiktet hans vekk. Det endte med at han slo en av dem med knyttneven. Tiltalte ble bedt om å roe seg ned, men han sparket en politibetjent i brystet og magen. Han innrømmet i retten at han kan ha truet med å drepe henne også.

I politibilen på vei til legevakta for å ta blodprøver sa han at han skulle finne ut hvor politibetjenten bodde, at pågripelsen skulle få konsekvenser og at de ikke visst hvilke folk han kjente.

Formildende omstendigheter

Retten mener det er skjerpende at han er dømt flere ganger tidligere. Mens det er formildende at han har erkjent og forklart seg. Dessuten tok det ti måneder fra blodprøvene var analysert til tiltalen var klar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre innbyggere i Eidsberg

    Eidsberg hadde den største nedgangen i folketallet av kommunene i Østfold første kvartal i år, med en nedgang på 33 innbyggere. Fredrikstad hadde den største økningen, med 162 nye innbyggere. Askim og Våler hadde også stor økning i folketallet i perioden.

  • Går for felles renseanlegg

    Styret i Frevar, Fredrikstads selskap for vann, avløp og renovasjon, sa tirsdag ja til planene om å bygge et felles renseanlegg for Fredrikstad og Sarpsborg, skriver Fredriksstad Blad.
    De to kommunene kan spare over 250 millioner kroner på et felles renseanlegg, i forhold til å ruste opp anleggene i begge byer. Nå er det opp til politikerne å avgjøre saken.