Rumenere tatt med 15.000 tabletter

Tollerne på Svinesund stanset to biler med 10 personer som var på vei til Oslo for å jobbe.

Beslag av 15.000 tabletter

Tablettene ble forsøkt gjemt i dørene på en av de to bulgarsk-registrerte bilene.

Foto: Tollvesenet

Beslaget ble gjort av Svinesundtollerne på ettermiddagen 17. februar, men det er først i dag Tollvesenet har publisert beslaget på sine egne nettsider.

Det var to bulgarsk-registrerte biler som ble stanset ved den gamle tollstasjonen. I den ene bilen var det åtte personer som fortalte at de var på vei til Oslo for å jobbe.

Også de to personene som satt i den andre bilen forklarte at de skulle jobbe i hovedstaden.

De to bilene ble tatt med til tollstasjonen på Svinesund for en nærmere kontroll. Kjøretøyene ble skannet, og i dørene på en av bilene fant tollerne i alt 155 pakker med tabletter som inneholdt Diazepam.

Diazepam er et legemiddel som er beroligende, angstdempende og krampestillende, og blir i Norge markedsført under produktnavn som Valium og Vival.

Både de mistenkte smuglerne, bilene og tablettene ble overlevert til politiet, skriver toll.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 67 dyr funnet i kjeller

    48 hunder, ti katter og fem kaniner ble funnet av Mattilsynet i en kjeller i Østfold i oktober, skriver VG. Hundene sto alle oppstalla i bur, ikke alle hadde liggeunderlag, og det var stort sett tilgriset med urin og avføring, sier seksjonssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Nina Brogeland Laache til avisa.

  • Uten telefon i snart en uke

    Telenor kan fortsatt ikke si når feilen på telefonlinja til Aspedammen i Halden blir reparert. I forbindelse med arbeid langs jernbanen er flere kabler blitt revet ned og Telenor har ikke fått tak i sikkerhetsfolk som kreves for at linja skal bli reparert. Mobildekningen i området er dårlig slik at folk er avhengig av fasttelefon, opplyser en beboer til NRK.