NRK Meny
Normal

Rulla rundt med smuglerbil

Her ligger varene strødd.

Her ligger smuglervarene strødd

Her ligger varene strødd etter av en smuglerbil veltet langs E18 i Askim.

Foto: Tollvesenet

En utenlandsk mann i begynnelsen av 20-årene kjørte av veien da han førsøkte å stikke av fra Tollvesenet torsdag morgen.

Ifølge Tollvesenet svingte mannen mot Spydeberg ved tunnelen på E18 i Askim, men noen meter før rundkjøringa veltet bilen og rullet rundt i veibanen. Smuglervarene lå strødd. Lasten bestod av 1200 liter øl, 70 liter brennevin og 9000 sigaretter.

Uskadd fører tatt hånd om av politiet

Føreren klarte å ta seg uskadd ut av bilen. Han ble umiddelbart tatt hånd om av politiet i Follo.

Stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme, forteller til Smaalenenes avis at mannen ble pågrepet og satt arresten hos politiet. Der ble han sittende i påvente av et avhør.

– Han ble tatt med til legevakten etter at bilen han førte havnet i grøfta. Han skal ikke ha blitt mer skadet enn noen skrubbsår. Bilen og smuglervarene er tauet inn, sier Widme.

Bil og last ble fraktet til Ørje tollsted for nærmere kontroll. Bilen var tilsynelatende norskregistrert, men det viste seg senere at den hadde falske norske registreringsskilt.

Smuglerbil taues bort

Bilvraket og smuglervarene fraktet til tollvesenet for nærmere kontroll. Den uskadde føreren ble tatt hånd om av politiet.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: