NRK Meny
Normal

Mossing har fått rolle i Brad Pitt-film

Skandinaver er hot i Hollywood. Siste mann ut til å kapre en rolle i filmbyen er Christian Rubeck fra Moss.

Christian Rubeck som Heiberg i Kampen om tungtvannet

Christian Rubeck som Heiberg i Kampen om tungtvannet.

Foto: NRK

Den norske skuespilleren har fått en rolle i filmen «Allied»: En andre verdenskrig-film med blant andre Brad Pitt på rollelisten. Veteranen Robert Zemeckis («Tilbake til fremtiden», «Forrest Gump») tar plass ved regiroret, melder Filter Film og TV tirsdag.

Rubecks internasjonale agent Anne Lindberg i Lindberg Management bekrefter dette. Krigsfilm er ikke helt ukjent for Rubeck, kjent fra krigsfilmen «Max Manus» og TV-serien «Kampen om tungtvannet».

Det store krigseposet, som er inspirert av sanne hendelser, er allerede gått i opptak i London.

Startet i barnehagen

Det skal, i korte trekk, dreie seg om en spion og snikmorder som forelsker seg i en kollega – spilt av Oscarvinneren Marion Cotillard. Hjemme blir kona rekruttert til hemmelig nazi-agent, og da er det duket for forviklinger, melder filmnettstedet.

IMDb melder at Rubeck har fått rollenavnet «Lars» i filmen.

«Allied» sikter mot premiere i november. Samme måned blir Rubeck å se mot Noomi Rapace, Glenn Close og Willem Dafoe i Tommy Wirkolas framtidsdystopi «What Happened to Monday». Han blir også aktuell på TV-skjermen i løpet av året, i NRK-serien «Nobel».

Ifølge Moss Avis startet Rubeck skuespillerkarrieren i barnehagen på Refsnes på Jeløy i Moss. Siden var han med i gruppa Teaterkråkene, hvor han hadde roller som «Shere Khan» i Jungelboken og «Robin Hood» i «Robin Hood».

Som 17-åring begynte Rubeck på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke på Kjøkøy

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom to biler på fylkesvei 108 ved Kjøkøy. Ulykken har skjedd i krysset Putten/Kråkerøyveien. 5 personer involvert. Fører av den ene bilen kjøres til legevakt for sjekk.

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.