NRK Meny
Normal

RSL vil forhandle med forsvaret

Rygge sivile lufthavn er klar til å forhandle med forsvaret om å overta driften av flyplassen.

Ryanair på Moss lufthavn Rygge

Rygge sivile lufthavn har gått med underskudd i flere år. Styreformann Svein Hurlen tror at driften kan bli billigere dersom de overtar alt selv.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Forsvaret mener at de i framtiden ikke har behov for flystripa, fordi de ønsker å flytte Luftforsvarets fly for elektronisk krigføring, DA 20, fra Rygge til Gardermoen.

I langtidsplan for forsvaret er det foreslått å overlate driften til andre aktører. Styreformann Svein Hurlen sier at Rygge sivile lufthavn er interessert.

LES OGSÅ:

– Interessert

– Vi er forberedt på å gå inn i en diskusjon med forsvaret og se hva som skal til for at vi kan overta driften, også flystripa, sier Hurlen til NRK.no.

Rygge sivile lufthavn har gått med underskudd i flere år. Styreformannen tror at driften kan bli billigere dersom de overtar all selv.

Han viser til hva han har sett ved andre flyplasser i Europa.

– Et eksempel er på kvalitetskontroll, der må vi ha en ting, og forsvaret det samme, sier Hurlen.

LES OGSÅ:

To års oppsigelsestid

Forsvarssjefens fagmilitære råd foreslår at Seaking redningshelikopter og de taktiske Bell- helikoptrene skal forbli på Rygge.

Oberst Lars Christian Aamodt, sjef for flyplassen på Rygge sier at når det gjelder brann, redning og plasstjenesten tenker de seg at en annen aktør enn forsvaret overtar.

I dag jobber ca 55 personer med flyplassdriften. I tillegg har de 10 personer som kan tilkalles for å brøyte om vinteren.

Styreleder for Rygge sivile lufthavn, Svein Hurlen sier de kan tenke seg å overta disse oppgavene.

Forsvaret og RSL har en samarbeidsavtale som går fram til 2014. oppsigelsestiden er to år.

– Den er ikke sagt opp, så på den tiden er vi villig og kan klare å stille en organisasjon på beina, tror vi, legger Hurlen til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utforkjøring i Aremark

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold etter en utforkjøring på fylkesvei 21 i Aremark. Ulykken skjedde omtrent én kilometer nord for Fjell bru. Det er glatt vegbane på stedet, melder politiet.