NRK Meny

Røykutvikling etter lynnedslag

Fredrikstad brannvesen kontrollerer en bygning i Daniel Legaards gate etter et lynnedslag. Det er røykutvikling, men brannvesenet vet ikke fra hvor.

– Vi jobber for harde livet for å finne ut hvor røyken kommer fra. Vi har ennå ikke lokalisert arnestedet, sier vaktleder Roger Andersen ved Øst 110-sentral.

Alle beboere er evakuert fra bygningen, men brannvesenet kan ikke svare på hvor mange det er snakk om. Politiet jobber med å evakuere nabogården.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.