NRK Meny
Normal

Røyk ut i kvalifiseringen

Sara Eline Stamnestrø fikk 358 poeng under 10 meter luftpistol. Dermed røyk finaleplassen med god margin.

Sara Eline Stamnestrø

Sara Eline Stamnestrø endte på en 18.-plass i ungdoms-OL.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Hun hadde som mål å bli blant de ti beste, men med sin 18-plass klarte hun ikke å innfri sine egne forventninger.

Sara Eline Stamnestrø fra Mysen skjøt seriene 88, 91, 87, 92.

Polsk gull

De åtte beste gikk videre til finaleskyting. Best av alle i kvalifiseringen var Xiu Yi Teh fra Singapore. Med seriene 96, 93, 96, 97 oppnådde hun 382 poeng. Likevel skulle det bli polsk jubel i finalen.

Agata Nowak, fra Polen, kom seg til finalen med den laveste poengsummen av dem som kvalifiserte seg (372). Likevel var det hun som taklet presset best da det gjaldt og tok gullet.

Russiske Margarita Lomova vant sølv, mens det ble bronse på Minjung Kim fra Sør-Korea.

– Jeg hadde ikke forventet å gå fra åttendeplass i kvalifiseringen til å vinne det hele, sier Nowak til arrangørenes nettsider.

SE VIDEO: Sara Eline Stamnestrø før avreise

Tre østfoldinger er med i norges tropp til ungdoms-OL i Kina. Blant dem er pistol-skyter Sara Eline Stamnestrø fra Mysen. 18-åringen er i knall-form.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann fra Halden alvorlig skadet

    Tilstanden til Halden-mannen som kolliderte på E18 i Årjäng fredag ettermiddag er fortsatt svært alvorlig, det skriver Halden Arbeiderblad. Det var mannens kone som kjørte bilen, og hun døde i ulykken. Mannen ligger nå på til sentralsykehuset i Karlstad.

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved gren seovergangen i nærheten av Kornsjø.