Roy kjører moped til Spania

Roy Bruncell fra Ørje ville ha med seg mopeden da familien bestemte seg for å flytte til Spania. Nå kjører han moped i 45 km/t den vel 300 mil lange turen.

Roy Bruncell kjører moped fra Ørje til Spania

Roy Bruncell har overnattet i teltet sitt ved Dijon i Frankrike i natt.

Foto: Privat

– Jeg har overnattet rett nord for byen Dijon i Frankrike, forteller Bruncell på telefon fra campingplassen. – Det var den andre overnattingen i Frankrike.

– Unik mulighet til å se Europa

– Vi fant ut at jeg fikk en unik mulighet til å se Europa. Jeg har et års permisjon fra jobben, og bestemte meg for å kjøre mopeden til Spania, forklarer han.

Familien skal til Pego ved Alicante på den spanske middelhavskysten, en distanse på godt over 300 mil. Turen startet på Ørje i midten av juli. Første stans var i Vänersborg i Sverige, der hele familien campet.

Etter en fergetur over til Fredrikshavn og sørover i Danmark la Roy turen om Bremen, Koblenz og Saarbücken i Tyskland. Nå har han altså kommet et godt stykke sørover i Frankrike på veien mot Spania.

45 km/t

Roy Bruncell kjører en Simson SD 50 Albatross, en rød trehjulsmoped med lastekasse bakpå.

– Den gjør ca 45 km/t, kanskje 50 på en god dag.

– Da kjører du ikke på motorveien?

– Nei, jeg må lete fram alle de små veiene som egentlig ikke synes på kartet. De veiene bilistene ikke ser, de veiene kjører jeg på. Jeg får oppleve landene på en helt annen måte.

Kjører 25 mil på en god dag

Bruncell forteller om rike opplevelser. Han får se både natur og kultur, og kommer i kontakt med mange mennesker.

– Noen stopper meg når jeg kommer kjørende. De lurer på hva jeg egentlig gjør, og hva jeg kjører for noe. Jeg treffer veldig mange hyggelige mennesker, og det er veldig mye fint å se på, sier han.

– Hvor lange dagsetapper kan du gjøre med en sånn moped og fortsatt være i godt humør?

– Kjører jeg 25 mil, er jeg veldig godt fornøyd. Det tar jo noen timer når du kjører 45 kilometer i timen. Det blir mange stopp med hvile, både for meg og mopeden. Jeg prøver å stanse på litt interessante steder, så jeg får sett litt.

Bruncell har fått tips om et spennende museum rett sør for Dijon. Dit skal han i dag.

– Så får vi se på klokka hvor langt jeg kommer etterpå.

Roy Bruncell håper å være framme ved målet rundt neste helg.