NRK Meny
Normal

Roturen endte med bursdagsfest for Ulf (71)

Noen fødselsdager er ikke som andre. Ulf Terje Johnsen fra Moss feirer sin 71-årsdag i dag med gode venner i Nyhavn, etter å ha rodd fra hjembyen til København.

Ulf Terje Johansen
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Han kom etter åtte uker fram til et København klokken 12 i dag i et skikkelig møkkavær, men det tok mossingen med et smil.

– Jeg har vært vant til å være våt i to måneder nå, så det betyr ingenting.

Psykisk utfordrende

Turen har, slik Ulf Terje beskriver det, vært ca. 260.000 åretak lang. Han syns ikke det har vært mer fysisk utfordrende enn han trodde, men det har definitivt vært tøft psykisk.

Ulf Terjes båt

Båten til Ulf Terje er nå trygt forankret i Nyhavn. I morgen skal den opp på hengeren, og så starter turen hjem til Moss.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Spesielt etter Falkenberg, da det blåste opp og båten begynte å ta inn vann.

– Det var den verste trøkken, da visste jeg at jeg var på dypt vann, forteller Johnsen.

– Jeg måtte virkelig slite for å ikke havne sidelengs i bølgene, for da ville jeg ta inn mye vann. Jeg bestemte meg for å ro videre det jeg kunne, for å nå nødhavn. Jeg prøvde å dra videre dagen etter, men orket det ikke rent mentalt. Det tok tre dager før jeg kom meg videre derfra.

Eventyr og drama

Reisen startet som rene idyllen, med gnistrende sommervær mens han padlet langs Bohuslänkysten. Griseværet kom senere, og det ble store avstander, og ensomt.

– Nå er jeg veldig glad jeg kom i mål, oppsummerer den ferske 71-åringen.

– Det har vært et eventyr. Og drama.

Så i dag er det fest om bord i en skute i Nyhavn, i morgen går båten opp på henger, og turen hjem til Moss skal skje med bil.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Askim

    En bil og en syklist har vært involvert i en trafikkulykke ved Krosbykrysset i Askim. Trafikken går som normalt på stedet.

  • Tons of Rock kunne blitt i Halden

    Tons of Rock kunne blitt i Halden, dersom det hadde blitt tilrettelagt bedre fra kommunen sin side. Det sier festivalsjef Svein Bjørge til Halden Arbeiderblad. Bjørge peker blant annet på at de har lite tid til å rigge et stort arrangement på grunn av andre produksjoner på Fredriksten Festning og at det har vært begrenset plass til publikum. I tillegg mener han dårlig tilgang på strøm, vann, toaletter og renovasjon har vært noe av grunnen til at festivalen nå flyttes til Ekebergsletta i Oslo.