NRK Meny
Normal

Rottene invaderer oss !

Dobbelt så mange rotter kravler rundt i  hus og hytter på grunn av det milde været i vinter.  

Rotte
Foto: ALEX BRANDON / AP

Hver dag er to av fire oppdrag for skadedyrtekniker Erling Høie rottejobber.

- Flere kollegaer av meg mener at det må være en dobling av rotter i vinter. Ettersom rottene i år har kunnet formere seg lengre på grunn av det milde været, vil nok bestanden bli temmelig stor til våren også, sier Høie.

Han har vært over hele Østfold for å oppspore og bekjempe rotter som har tatt bolig i folks hus i vinter.  

Rotte i rottefelle
Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

- Verst rotter i Halden

- Jeg har opplevd flere fæle tilfeller i år. Det verste var nok i Halden. Der oppdaget eierne av huset først en rotte i vifteanlegget over komfyren. Da gulvet ble brutt opp, fant de seksten rotter. I tillegg fant hunden deres flere i huset, sier Høie.

Når skadedyrteknikeren først kommer til stedet, skal det heldigvis mye til for at rottene blir.

- Vær på vakt !

- Vi beroliger folk og sier at rottene vil forsvinne når vi gjør jobben vår. Uansett er det nok lurt av folk å være på vakt og sjekke om de har gamle, defekte rør eller annet som rottene kan krype inn i huset gjennom.

- Det gjelder å være på vakt. Kommer rottene først inn i huset, kan de gjøre stor skade i isolasjon, ledninger og annet, sier Høie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

  • Stjernen seirende ut av målshow

    Sesongens siste kamp for Stjernen endte med et målkalas hjemme mot Kongsvinger. Det endte til slutt hele 7-6 etter spilleforlengelse, i en kamp som ifølge Fredriksstad Blad var målrik, men ikke spesielt velspilt.