Roste Østfold Ap for skolejobbing

Tallet på elever som dropper ut fra videregående skoler i Østfold er mer enn halvert siden 2008. Det fikk lokale Ap-politikere ros for i formiddag.

Huidtfeldt på årskonferansen

Anniken Huidtfeldt i samtale med Ap-ordførerne fra nedre Glomma: Jon-Ivar Nygård, Fredrikstad (tv) og Sindre Martinsen-Evje, Sarpsborg.

Foto: Tale Jordbakke

- Den jobben dere gjør er til etterfølgelse for resten av landet, sa Huitfeldt da hun innledet Østfold Arbeiderpartis årskonferanse på Rica City Hotel i Fredrikstad i dag.

– I Østfold har dere klart å snu trenden. Jeg har selv vært med på å reise rundt i dette fylket og se den jobben som gjøres. Dere tar ungdommen på alvor og har funnet tiltak som fungere.

I 2008 sluttet nesten hver tiende elev blant de rundt 11.000 som går i videregående skole i Østfold i løpet av året. Politikerne slo alarm, og satte en kriseplan i verk. Det ser så langt ut til å ha fungert. I dag er frafallsprosenten på den videregående skolen her i fylket på 2.8 prosent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot falsk lisenskontrollør

    En eldre dame fikk i dag oppringning fra en person som påsto han ringte fra NRK lisenskontoret. Vedkommende sa han ville inn og se på oppkoblingen til fjernsynet. Damen ante uråd og ringte politiet. Det sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Marstad. – Dette er bare svindel og vi oppfordrer nå folk til å være på vakt, sier operasjonslederen.