NRK Meny

Roste Østfold Ap for skolejobbing

Tallet på elever som dropper ut fra videregående skoler i Østfold er mer enn halvert siden 2008. Det fikk lokale Ap-politikere ros for i formiddag.

Huidtfeldt på årskonferansen

Anniken Huidtfeldt i samtale med Ap-ordførerne fra nedre Glomma: Jon-Ivar Nygård, Fredrikstad (tv) og Sindre Martinsen-Evje, Sarpsborg.

Foto: Tale Jordbakke

Artikkelen er mer enn to år gammel.

- Den jobben dere gjør er til etterfølgelse for resten av landet, sa Huitfeldt da hun innledet Østfold Arbeiderpartis årskonferanse på Rica City Hotel i Fredrikstad i dag.

– I Østfold har dere klart å snu trenden. Jeg har selv vært med på å reise rundt i dette fylket og se den jobben som gjøres. Dere tar ungdommen på alvor og har funnet tiltak som fungere.

I 2008 sluttet nesten hver tiende elev blant de rundt 11.000 som går i videregående skole i Østfold i løpet av året. Politikerne slo alarm, og satte en kriseplan i verk. Det ser så langt ut til å ha fungert. I dag er frafallsprosenten på den videregående skolen her i fylket på 2.8 prosent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bekymret for sykepleiermangel

    Leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik, er alvorlig bekymret for hvilke konsekvenser sykepleiermangelen i fylkets pleie- og omsorgstjeneste har for pasienter, pårørende og ansatte. Det skriver Brasetvik i en kronikk. Onsdag kunne NRK fortelle om mangel på sykepleiere i hele landet i sommer. Sykepleiermangelen kan løses med handling fra både lokale arbeidsgivere og myndighetene, sier Brasetvik.

  • Skal fjerne TT-kort

    Ventelistene for å få tilskudd til drosje for funksjonshemmede, såkalte TT-kort, skal fjernes. I dag står knapt 400 personer, som innfrir kravene til å få støtte, på venteliste. Fylkestinget har nå vedtatt å sette av 1,5 millioner kroner fra og med neste år for å løse dette. Det forteller nestleder i samferdselskomiteen, Cecilie Agnalt.