NRK Meny
Normal

Roste Østfold Ap for skolejobbing

Tallet på elever som dropper ut fra videregående skoler i Østfold er mer enn halvert siden 2008. Det fikk lokale Ap-politikere ros for i formiddag.

Huidtfeldt på årskonferansen

Anniken Huidtfeldt i samtale med Ap-ordførerne fra nedre Glomma: Jon-Ivar Nygård, Fredrikstad (tv) og Sindre Martinsen-Evje, Sarpsborg.

Foto: Tale Jordbakke

- Den jobben dere gjør er til etterfølgelse for resten av landet, sa Huitfeldt da hun innledet Østfold Arbeiderpartis årskonferanse på Rica City Hotel i Fredrikstad i dag.

– I Østfold har dere klart å snu trenden. Jeg har selv vært med på å reise rundt i dette fylket og se den jobben som gjøres. Dere tar ungdommen på alvor og har funnet tiltak som fungere.

I 2008 sluttet nesten hver tiende elev blant de rundt 11.000 som går i videregående skole i Østfold i løpet av året. Politikerne slo alarm, og satte en kriseplan i verk. Det ser så langt ut til å ha fungert. I dag er frafallsprosenten på den videregående skolen her i fylket på 2.8 prosent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten lappen

    Føreren av bilen som havnet utenfor veien ved rundkjøringen i Lekevollkrysset i Sarpsborg har ikke førerkort, melder politiet. Sjåføren blir anmeldt for dette. Ingen ble skadet i utforkjøringen.

  • Bil av veien i Sarpsborg

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i rundkjøringen ved Quality Hotell i Lekevollkrysset i Sarpsborg. En voksen og to barn var involvert, men politiet melder at alle er ute av bilen og ingen skal være skadet.