NRK Meny
Normal

Rømt filmkjendis fortsatt på frifot

Mannen som rømte fra fengsel i Trøgstad i desember har fremdeles ikke blitt pågrepet.

Rømte fra fengsel i Trøgstad

Det hang igjen dun på piggtråden etter mannen som rømte fra fengselet 12. desember.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Politiet i Oslo har gjort flere forsøk på å finne og pågripe mannen etter at han rømte fra fengselet i Trøgstad i midten av desember.

På julaften sa operasjonsleder Gisle Lindheim Sveen ved Follo politidistrikt til NRK at Oslo-politiet hadde fått tips om hvor mannen befant seg, men at han foreløpig ikke hadde blitt påtruffet.

På Facebook ble det i romjulen publisert bilder av mannen som feirer jul sammen med familien.

– Denne informasjonen er viderebrakt politiet i Oslo. Han er fremdeles etterlyst, men han blir nok pågrepet i løpet av kort tid, sier politioverbetjent Svend Åge Sletten ved Indre Østfold politistasjon til NRK.

Planlagt flukt

Det var 12. desember at politiet ble varslet av Indre Østfold fengsel sin avdeling i Trøgstad om at mannen hadde rømt ved å hoppe over et gjerde.

Ifølge VG skal mannen ha blitt plukket opp av en bil som ventet på utsiden av fengselet.

– Ut ifra opplysningene vi har fra Trøgstad fengsel, kan vi anta at det har vært en planlagt flukt, sa Lindheim Sveen dagen etter flukten.

Mannen sonet en dom på åtte måneder for blant annet å ha slått en kvinne i ansiktet og kroppen i 2011. To av månedene var gjort betinget med en prøvetid på to år. Det er denne kvinnen mannen feiret jul med.

Han har medvirket i flere TV- og filmproduksjoner i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.