Må gå på tross av flest stemmer

På tross av at ordfører Kari Pettersen (KrF) i Rømskog fikk flest personlige stemmer under årets valg, må hun levere ordførerkjede videre til Nils Nilsen (Ap).

Kari Pettersen, KrF

Det ble klart sent torsdag kveld. Samarbeidet mellom Kristelig folkeparti og Senterpartiet i Rømskog ble avsluttet.

- Trist

Istede ble det sammarbeid mellom Arbeiderpartiet og Kari Pettersens parti, Kristelig folkeparti.

Pettersen fikk flest personlige stemmer av samtlige ordførerkandidater i Rømskog, men det var Arbeiderpartiet som fikk flest stemmer som parti.

Dermed må Pettersen med litt vemod, levere fra seg ordførerkjede.

- Det har vært svært spennende med fire år som ordfører, og det er klart det er trist og takke for seg. Nå blir det ny jobb i arbeids og velferdsetaten Nav, sa Pettersen til NRK sent torsdag kveld.

Brudd

Like over klokken ti på torsdagskvelden, var møtevirksomheten og samarbeidspartene klar.

- Senterpartiet og vi i Kristelig folkeparti står for langt fra hverandre til å samarbeide nå. Det dreier seg om hvordan vi skal få Rømskog til å bli en vekstkommune.

- Der har vi forskjellig syn hvor Sp mener vi går for raskt fram i arbeidet med å få mer næringsutvikling i kommunen, sier Pettersen.

- Det var jo også Ap som fikk flest stemmer i valget. Dermed er det jo på en måte naturlig at Nilsen overtar som ordfører, sa Pettersen torsdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 8,2 mill fra Østfold – foreløpig

    Mens opptellingen forstatt pågår er det meldt om 8,2 millioner kroner fra Østfold. Det gir en 15. plass av 18 fylker i Norge. Rømskog er best per innbygger med 90,55 kroner, Halden i bunn med 17,14.

  • Se opp for militære kjøretøy mandag

    Flere hundre militære kjøretøyer skal kjøre nordover på E6 fra Fredrikstad og Rygge mandag ettermiddag. Statens Vegvesen ber trafikanter om å være ekstra oppmerksomme på disse.

    Forsvarets store og lange kjøretøy
    Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret