NRK Meny
Normal

– La ut bildet for å inspirere, men det tok helt av

Et skrytebilde publisert på Facebook skulle inspirere andre til å nå målet. At responsen etter årets Birkebeinerritt skulle bli så stor, hadde Rolf-Arne Schulze aldri forestilt seg.

Rolf-Arne Schulze

De to bildene Rolf-Arne har lagt ut på Facebook viser tydelig at han har lagt ned en stor innsats det siste året.

Foto: Privat

Til venstre i bildet vises Fredrikstadmannen under fjorårets ritt. Til høyre smiler en 40 kilo lettere utgave av ham selv i sykkelløypa.

Rolf-Arne Schulze var så fornøyd etter å ha forbedret tiden med 1 time og 49 minutter, at han valgte å dele før- og etterbildet i sosiale medier. Og responsen har ikke latt vente på seg.

Slanket bort 84 kilo

– Det har jo tatt helt av, sier han tydelig overrasket. Når vi ringer Schulze fredag har godt over 7200 personer trykket "liker" på bildet, og flere hundre har lagt igjen rosende ord i kommentarfeltet. Bildet og forbedringen i løypa har tydeligvis imponert mange.

– Jeg hadde aldri ventet meg så mye oppmerksomhet. Det er både moro og litt skummelt, ler Rolf-Arne en snau uke etter å ha deltatt i verdens største terrengsykkelritt.

Rolf-Arne Schulze

Rolf-Arne Schulze har brukt sykkelen til å kjempe av seg kiloene. På ett år forbedret han Birken-tiden sin med én time og 49 minutter.

Foto: Privat

Sykkelentusiasten har slitt med fedmeproblemer i flere år. Siden 2009 har han gått ned 84 kilo.

– Jeg har syklet mye de siste seks årene, blant annet til og fra jobb hver dag. Men kostholdet har det vært verre med. Men siden jeg begynte å ta grep i januar i år så har det sakte, men sikkert gått bedre og bedre, forklarer han.

I vår var 43-åringen gjennom et flere uker langt rehabiliteringsprogram for sykelig overvektige ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt. Da forsvant enda 23 kilo, og sykkelformen steg. Tre til fire treningsøkter i uka har gitt resultater.

Overveldet

– Det er flott å se at det går. I fjor slet jeg meg gjennom Birkebeinerrittet syk og dårlig trent. I år gikk det så mye lettere, forklarer Rolf-Arne, som ikke legger skjul på at han er fornøyd med egen prestasjon.

Rolf-Arne Schulze

Schulze delte bildet på Facebooksiden til Birken og har fått voldsom respons på innlegget og forvandlingen.

Foto: Skjermdump Facebook

– Det er også en grunn til at jeg publiserte bildet. Jeg er stolt av det jeg får til, og jeg hadde litt lyst til å skryte litt. Hvis andre ser at det er håp og at det nytter, så er ingenting bedre enn det.

Og nettopp dét er det flere som er enige i. Mange av kommentarene på Facebook beskriver Rolf-Arne som et råskinn med en enorm ståpåvilje, og som inspirasjonskilde. «For en forvandling og motivasjon for alle og enhver» og «for et forbilde» er blant tilbakemeldingene.

– Jeg er bare takknemlig. Det ligger mye tid og trening bak, så det er bare å takke for responsen, sier Rolf-Arne Schulze.

Tiden i år ble for øvrig 4:36:38, nesten to timer raskere enn i fjor. Målet for neste år er å krysse målstrengen på under fire timer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.