NRK Meny
Normal

Risum klar høsten 2008

Elevene ved Risum ungdomsskole i Halden får trolig ny skole fra høsten 2008.

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

- Jeg tror ikke en ny skole på Risum er klar før høsten 2008, sier Rolf Odberg, kommunalsjef undervisning og kultur til Halden Dagblad.

Odberg sier byggeprosjektet på Risum er en lang og krevende prosess.

Sopp- og råteskadene ble oppdaget i desember 2005, og etter at det var brukt 14 millioner i oppussing ble det vedtatt at skolen skulle rives.

 

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Elevene spredt

Etter at det ble oppdaget sopp og råte på skolen ble en del av elevene flyttet til Forvaltningsskolen på Fredriksten festning, der kommunen leier lokaler.

I løpet av 2006 ble det også oppdaget forhold ved nybygget på Risum ungdomsskole, som krevde forbedringer og fra 3. januar er 122 elever i 9. klasse ved Risum ungdomsskole flyttet til midlertidige lokaler i Os allé 11 i Halden sentrum.

Dårlig lukt og luft i nybygget gjorde at Risum-elevene, som nå er flyttet til sentrum av byen, skal ha undervisning i Os allé, men gymnastikk og heimkunnskap ved Rødsberg ungdomsskole et annet sted i sentrum. 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke på Kjøkøy

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom to biler på fylkesvei 108 ved Kjøkøy. Ulykken har skjedd i krysset Putten/Kråkerøyveien. 5 personer involvert. Fører av den ene bilen kjøres til legevakt for sjekk.

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.