NRK Meny
Normal

Risikerer å stevne seg selv

Lokallederen av Fagforbundet i Halden stevner kommunen for arbeidsretten. Samtidig er hun Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Kirsti Rørmyr

Kirsti Rørmyr risikerer å stevne seg selv.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

– Kirsti Rørmyr kan som ordfører risikere å håndtere en stevning hun selv har medvirket til. Det synes jeg er problematisk, sier Venstres Geir Helge Sandsmark.

Halden kommune har i lengre tid vært i en utfordrende økonomisk situasjon og har sagt opp 120 ansatte for å spare penger, deriblant 62 medlemmer av Fagforbundet. Derfor har Fagforbundet i Halden stevnet kommunen. men lederen Kirsti Rørmyr er også Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Geir Helge Sandsmark, Venstre Halden

Geir Helge Sandsmark mener det er problematisk at Rørmyr kan ende opp med å stevne seg selv.

Foto: Kjetil A. Berg

– Jeg mener Rørmyr møter seg selv i døra dersom hun ender opp som ordfører i Halden. Da vil det komme spørsmål om hvilken interesse hun representerer, sier Sandsmark.

– Uproblematisk

Kirsti Rørmyr selv avviser kritikken og mener det ikke er snakk om noen dobbeltrolle.

– Det er Fagforbundet sentralt som tar ut stevningen via advokat, så dette synes jeg er uproblematisk, sier hun til NRK.

Hva tenker du om at Venstres Geir Helge Sandsmark synes det er problematisk?

– Da synes jeg han ikke skiller roller i forhold til hva man har av funksjoner per i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK