NRK Meny
Normal

Riksvei 22 til samferdselsministeren

Janne Sjelmo Nordås (Sp) ber samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ta stilling til om han vil ruste opp riksvei 22 sånn at trafikken mellom innlandet og Svinesund kan gå utenom Oslo.

Kø etter ulykke i Trøgstad

Det går mye næringstransport langs riksvei 22, men Lastebileierforbundet sier flere sjåfører kvier seg for å kjøre der. Nå skal spørsmål om opprustning av veien opp for samferdselsministeren.

Foto: Freddie Larsen

Sjelmo Nordås, som er Senterpartiets samferdselspolitiske talskvinne på Stortinget, har i dag levert inn et skriftlig spørsmål i Stortinget til Ketil Solvik-Olsen. Hun mener utbyggingen av riksvei 22 fra Østfold til Romerike må prioriteres.

– Jeg mener at det er et poeng å få opp en diskusjon som sikrer at vi ikke sluser alt av transport inn til Oslo når det ikke er nødvendig. Jeg har selv sett behovet for opprustning på riksvei 22 i Østfold og Akershus, sier hun.

Mye næringstransport

På strekningen går det mye næringstransport. Lastebileierforbundet sa til NRK på tirsdag at flere sjåfører kvier seg for å kjøre strekningen når de skal nordover i landet, selv om det går fortere enn å kjøre om Oslo. De mener veiforholdene er altfor dårlige.

Også Eidsbergordfører Erik Unaas (H) er positiv til en opprustning.

– Det er kjempeviktig med en opprustning. Det vil gi oss flere alternative reiseruter i Indre Østfold, samtidig som det vil avlaste trafikken i Oslo, sa han til NRK på tirsdag.

– Viktig å ta stilling raskt

Nordås understreker at det er viktig å løfte frem debatten og få riksvei 22 inn i Nasjonal transportplan for de fire neste årene.

Janne Sjelmo Nordås, Senterpartiet

Janne Sjelmo Nordås er Senterpartiets samferdselspolitiske talskvinne på Stortinget.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Lastebileierforbundet peker på viktigheten av opprustning av riksvei 22 og NHO gjør det samme. Det gjør at det nå er viktig at det skjer ting som gjør at vi får riksvei 22 inn i reguleringen av transportplanen, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tørrkokte kjele

    Nødetatene rykket i natt ut til Hæraveien i Mysen, etter melding om en tørrkokt kjele. Det skal ha vært mye røyk, men ingen åpne flammer. Kjelen ble båret ut, og eier av leilighet ble kjørt til legevakta for sjekk.

  • Tar over en krevende jobb

    Det blir en stor og krevende oppgave å drive Sykehuset Østfold videre. Det sier Irene Dahl Andersen, som fra i morgen blir konstituert direktør ved sykehuset. Just Ebbesen trakk seg som direktør i går. Nå må alle stå sammen for å få orden, sier Irene Dahl Andersen.

    Irene Dahl Andersen
    Foto: NRK