NRK Meny
Normal

Richard Olsen forlater Sarpsborg 08

Daglig leder i Sarpsborg 08 Richard Olsen forlater klubben. Olsen har takket ja til jobben som direktør i Halden Boligbyggelag.

Richard Olsen

Daglig leder Richard Olsen i Sarpsborg 08 har sagt opp sin stilling i klubben.

Foto: Dag Robert Johansen / NRK

Det opplyser klubben i en pressemelding i formiddag.

Richard Olsen har i litt over tre år vært daglig leder i Sarpsborg 08, og har i denne perioden vært en viktig bidragsyter til at klubben i dag både leverer på omdømme, økonomi og sport, heter det i pressemeldingen.

Olsen informerte ansatte og spillere tidligere i dag, og selv syntes han det er vemodig å forlate Sarpsborg 08.

Fin tid i Sarpsborg

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Sarpsborg 08. Det har ingenting med det å gjøre. Da jeg tok jobben, så jeg for meg et prosjekt som skulle vare i tre til fem år. Jeg har stortrives i Sarpsborg 08, sier Olsen til NRK.

– Er det vemodig å forlate en skute som er på vei oppover?

– Jeg føler at jeg gir meg på topp. Det er mange mennesker i klubben og byen som man blir glad i. Det er en klubb som betyr mye for byen og jeg har mye fine folk med meg: Ansatte og frivillige, partnere og supportere. Det blir trist å ikke være en del av det. I fotballen er det slik at spillere og ledere kommer og går Jeg er trygg på at klubben finner en god kandidat til å ta dette prosjektet videre, sier Olsen.

Richard Olsen skal fortsette å jobbe i Sarpsborg 08 frem til 1. august og selv ser han frem til å begynne å jobbe i Halden boligbyggelag.

Olsen regner med at han kommer tilbake til Sarpsborg stadion, som tilskuer og supporter.

Jakter erstatteren

Styreleder Cato Haug syntes det er trist at en så dyktig ressurs nå slutter i Sarpsborg 08. Men skjønner også Richard sitt valg når en slik jobbmulighet dukker opp i Halden.

– Først og fremst vil jeg benytte denne anledningen til å takke Richard for en fantastisk jobb som han har gjort for klubben i litt over tre år. Richard har vært en viktig bidragsyter til å nå de satsingsområdene som klubben har satt seg, og har gjennom sin lederstil og væremåte bidratt til å plassere Sarpsborg 08 som en etablert toppklubb, sier Haug.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste TV-sending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud