NRK Meny
Normal

Rettssak om sju fartsbøter

Sju ganger i løpet av et drøyt år skal en 43-årig Fredrikstad-mann ha kjørt for fort. Men siden han ikke har vedtatt forelegget på 14.500 kroner og førerkortbeslag, ender saken i retten.

Fotoboks

Mannen skal blant annet ha kjørt for fort på riksvei 21 i Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Førstkommende tirsdag er 43-åringen stevnet for tingretten i Fredrikstad.

I juni i fjor fikk han et forelegg på 14.500 kroner, et forelegg som gjaldt alle de sju sakene. I forelegget blir mannen forberedt på at dersom saken går til retten, vil det bli lagt ned påstand om en bot på 17.400 kroner.

Tre ganger på samme strekning

I følge forelegget brøt mannen fartsgrensen to ganger på samme strekning samme helg i februar i fjor, på riksvei 109 i Sarpsborg. Og fem uker senere skal han ha kjørt for fort på samme sted nok en gang.

De neste postene i forelegget gjelder to tilfeller på riksvei 111 i Fredrikstad, da skal han ha brutt fartsgrensen to ganger med to ukers mellomrom i november 2012.

I mars i fjor skal mannen ha kjørt i 82 kilometer i timen i 70-sonen på riksvei 21 i Halden, og en fredagsmorgen i april i fjor skal mannen ha brutt fartsgrensen i Evenrødveien i Fredrikstad. Da skal han ha kjørt i 85 kilometer i timen i 60-sone.

Åtte prikker

Dersom Fredrikstad tingrett finner bevis for de bruddene på fartsgrensene mannen har fått forelegg for, skal mannen ha åtte prikker i førerkortet. Og det betyr at han i tilfelle vil miste retten til å kjøre bil et halvt år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK