NRK Meny
Normal

Rettssak etter dødsulykke: – Den tiltalte har det veldig vondt

En 29 år gammel kvinne står tiltalt for uaktsomt drap etter at en syklist ble drept i en ulykke i 2012.

Syklist døde etter påkjørsel i Våler

Syklisten ble påkjørt på fylkesvei 115 i Våler i november 2012. Det har tatt over to år fra ulykken skjedde til den kom opp i retten.

Syklisten i 40-årene døde etter at han ble påkjørt på fylkesvei 115 i Våler for to år siden. En sykepleier var blant de første på stedet, og det ble umiddelbart startet livreddende førstehjelp. Likevel ble mannen erklært død på ulykkesstedet.

Onsdag startet rettssaken i Moss tingrett der en 29 år gammel kvinne står tiltalt for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og bruk av narkotika.

– Så han ikke overhodet

Ifølge tiltalen var kvinnen påvirket av det narkotiske virkestoffet klonazepam som følge av at hun skal ha brukt rivotril.

– Tiltalen går på uaktsomt drap i trafikken og en del andre poster i tilknytning til det. Det har vært en syklist på veien og så har det kommet en bilist på veien som har kjørt på syklisten. Syklisten er død som følge av skadene han fikk, sier aktor Jon Granrud.

Forsvarer Tove Nissen Solli

Kvinnens forsvarer, Toven Nissen Solli, sier at kvinnen har hatt det vondt etter ulykken.

Foto: Chrisitan Nygaard-Monsen / NRK

Første dag i retten forklarte kvinnen seg. Hennes forsvarer Tove Nissen Solli sier til NRK at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Hun har lagt seg flat hele tiden, for det var hun som kjørte på han, men sier at hun overhodet ikke hadde sett han og at det var veldig dårlig siktforhold. Hun så han overhodet ikke før det smalt. Det er derfor hun ikke erkjenner straffskyld for å ha forvoldt en annens død, sier hun.

Tiden etter ulykken har vært vanskelig for kvinnen, forteller forsvareren.

– Hun har det veldig vondt. Hun har hatt det veldig vondt siden ulykken skjedde. Det er en tragedie, ikke bare for han som døde, men også for den som kjørte og er skyldig i det som skjedde, sier Solli.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ulykke i Våler

Ifølge øyenvitner lå det sykkeldeler spredt utover veibanen. Syklisten ble erklært død på stedet.

Foto: Christopher Oulie / NRK

Tatt lang tid

Det er nå to år siden ulykken skjedde. Solli forteller at 29-åringens liv har forandret seg mye etter det.

– Om det er aldri så galt så har det kommer noe godt ut av det for hennes del. Hun har sett at livet er kort og at man må ta vare på det. Så hun har hatt det veldig tungt over lang tid, men hun har likevel klart å bygge seg opp og bli en jente med ressurser.

Aktor Jon Granrud

Aktor Jon Granrud beklager at det har tatt så lang tid før saken kom opp.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Kvinnens kjæreste var med da ulykken skjedde. Han eier bilen og er tiltalt for å ha lånt bort bilen til en person som var påvirket av narkotika og som ikke hadde førerkort.

Det har tatt svært lang tid å få saken opp for retten. Det har tidligere vært forklart fra politiets side at saken har gått litt frem og tilbake mellom statsadvokaten og politiet.

– Det må jeg bare beklage. Det er i hvert fall ikke de tiltaltes skyld. Denne saken har nok hatt en del liggetid, og så har den også vært undergitt etterforsking i forskjellige perioder. Man har jobbet med den innimellom, men det er klart at det har tatt altfor lang tid, sier aktor Jon Granrud.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.