NRK Meny
Normal

Restauranteier smuglet kjøtt

En restaurantsjef fra Indre Østfold prøvde å smugle kjøtt til sin egen restaurant.

Kebab

Mannen fra Rakkestad prøvde å smugle kebabkjøtt til sin egen restaurant.(Illustrasjonsfoto)

Foto: Ina Fassbender, INA FASSBENDER

Mannen kom imidlertid ikke lenger enn til svenskegrensa.

I 21:00-tiden i går ble nemlig mannen stoppet av tollere på riksvei 22 ved Holtet i Halden. I bilen fant tollerne flere store esker, som tilsammen inneholdt 322 kilo kebabkjøtt.

- Mannen har forklart at kjøttet skulle brukes i en restaurant han eier, sier seksjonsleder ved Tollregion Øst-Norge, Per Solbjerg.

Mattilsynet varslet

Mannen hadde kjøpt kjøttet i Uddevalla i Sverige, og hadde lagt smuglergodset i bagasjerommet på stasjonsvognen han kjørte.

Mannen fikk kjøre videre, men måtte reise hjem uten det billige svenskekjøttet.

Mattilsynet har blitt varslet om saken, og vil nå kontakte mannen. Restauranteieren får også et forelegg av politiet for smuglingsforsøket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.