Reparerte med vodka, dømt for fyllekjøring

54-åringen festet natta før, og tok seg en dram dagen etter. Han nektet for å ha kjørt bil, men flertallet i Moss tingrett trodde mer på vitnet som meldte fra.

Russisk vodka

En halv flaske kvelden før, og resten dagen etter. Resultat: 2.5 promille målt drøyt to timer etter bilturen.

Foto: MICHAEL GOTTSCHALK / Scanpix/AFP

Nå blir det 21 dagers fengsel og en heftig bot på 54-åringen.

Politiet fikk i 16-tiden søndag 2. november melding om at en beruset person hadde satt seg inn i en bil og kjørt av gårde. En patrulje dro til bileierens hjem, og fant ham etter et søk i skogen rundt stedet litt senere. Han virket da beruset, og ble tatt med til legevakt.

Godt over to i promille to timer etter

To blodprøver ble tatt, den første klokken 1824, går det frem av rettens papirer. Da hadde mannen en promille på 2,5. En prøve tatt ca. tre kvarter senere viste en promille på 2,31. Mannen nektet for at han hadde kjørt bil.

Mannen forklarte i retten at han var på fest natta før, men hadde sluttet å drikke rundt midnatt. Dagen etter våknet han i 11-tiden, og holdt seg hjemme og drakk vodka fram til han klokken halv tre gikk for å kjøpe mat på et spisested. Etter mat og mer drikke gikk han hjem, og var der til politiet kom.

Vitnet var mer troverdig

Rettens flertall trodde imidlertid mer på et vitne som forklarte seg under rettsforhandlingene. Vitnet var på sin fars eiendom, og så en mann som delvis lignet den tiltalte sjangle bort til en feilparkert bil og kjøre den bort fra stedet. Vitnet hadde allerede sjekket registreringsnummeret, og retten brakte det på det rene at det bare var ett sett nøkler til bilen – som tilhørte den tiltalte.

54-åringen ble dømt til 21 dagers fengsel, til å betale en bot på 45.000 kroner. Han mister også retten til å kjøre bil i to år, og må ta førerprøven på nytt.