NRK Meny
Normal

Reparerer Svinesundsbrua ut året

Tirsdag innleder det svenske vägverket omfattende reparasjonsarbeid på den gamle Svinesundbrua. Det går ut over trafikken.

Svinesundbruene
Foto: Rainer Prang / NRK

Fremkommeligheten vil bli veldig begrenset ettersom kun et kjørefelt vil være åpen for trafikk, skriver det svenske vägverket i en pressemelding.

Arbeidet vil pågå resten av året.

- Velg andre veier

Den gamle Svinesundbrua ble åpnet i 1946, og har siden 2006 vært et statlig minnesmerke. Dette er også bakgrunnen for reparasjonsarbeidet - som skal utføres slik at den kulturhistoriske verdien bevares.

I tillegg til at bare ett kjørefelt vil være åpent, begrenses fartsgrensen til 30 km/t. Gangtrafikken vil i første omgang foregå på østlig side.

Det svenske vägverket oppfordrer folk til å velge andre veier hvis mulig.

De ber også folk være oppmerksomme på at reisen mest trolig vil ta lenger tid enn vanlig og at man bør vise hensyn til medtrafikanter og personer som arbeider på brua.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.