NRK Meny
Normal

Rent flertall for Arbeiderpartiet i Sarpsborg

Sindre Martinsen-Evje kan se frem til fire nye år som ordfører i Sarpsborg.

Sindre Martinsen-Evje (Ap)

Sindre Martinsen-Evje kunne mandag kveld feire fire nye år som ordfører i Sarpsborg.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Valglogo

Etter at 99,7 stemmene i Sarpsborg var talt opp kunne Sindre Martinsen-Evje (Ap) strekke armene i været og konstatere at han fortsetter som ordfører i byen i fire nye år.

Med 50,6 prosent av stemmene har partiet hans rent flertall.

– Dette er veldig gledelig og overveldende. Jeg er ydmyk og takknemlig for dette resultatet, sier Martinsen-Evje til NRK mandag kveld.

Arbeiderpartiet har styrt Sarpsborg sammenhengende i 102 år.

– Det er stor fallhøyde når man har styrt i 102 år. Men nå har velgerne vist oss tillitt, og da skal vi vise oss den tilltiten verdig hver eneste dag i fire nye år. Nå skal vi brette opp ermene og satse, forteller han.

Martinsen-Evje var også fornøyd med at Senterpartiet sikret to mandater i bystyret og at SV sikret plassen sin med én mandat.

– Det er gledelig for det rødgrønne samarbeidet i Sarpsborg. Nå blir det en fest i kveld, og så starter arbeidet i morgen, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Martin Tangen-Schmidt gir deg siste nytt fra Østfold.