NRK Meny
Normal

– Bilbransjen trenger ungdom med datakunnskaper

Norges Bilbransjeforbund bruker Gatebil-arrangementet på Rudskogen til å rekruttere ungdom til bilbransjen.

Marit Heimdal

Prosjektleder for rekruttering i Norges Bilbransjeforbund Marit Heimdal bruker Gatebil til å rekruttere ungdom til bilbransjen.

Foto: Victoria Ose/NRK

For de fleste handler Gatebil-festivalen stort sett om fart og spenning. Men for Marit Heimdal er arrangementet også en strålende mulighet til å vise frem bilbransjen for ungdom.

Hun er prosjektleder for rekruttering i Norges Bilbransjeforbund og jobber med å vise frem hvilke muligheter de som jobber med bil har.

– Det er en kjempespennende bransje, som vi har et stort behov for å få flere kvalifiserte ungdom til å jobbe i. Her på Rudskogen treffer vi veldig mange bilinteresserte og mange flotte ungdommer, sier hun.

Vil ha ungdom med datakunnskaper

Gatebil 2014

Rudskogen er full av både salgs- og informasjonsboder under Gatebil-arrangementet.

Foto: Victoria Ose/NRK

Heimdal forteller at bilene blir mer og mer teknisk avanserte, og at bilindustrien er verdens tredje største på forskning og utvikling.

Noe som innebærer at bilene blir stadig mer krevende å jobbe med.

– Jeg tror veldig få er klare over hvor avansert en bil er i dag. Det er kjempeviktig at man liker å skru og mekke, men det er også behov for ungdom som har veldig gode datakunnskaper, slår hun fast.

– Vi ser dessverre at mange unge får beskjed om at; «du er jo så praktisk, så du kan jobbe med bil». Jeg tror ikke de som gir ungdom disse rådene skjønner at en datamaskin er et av de viktigste verktøyene for en bilmekaniker i dag.

Garantert jobb

Standen til Norges Bilbransjeforbund på Rudskogen har vært godt besøkt i helgen.

Heimdal kan lokke med sikker jobb dersom kvalifisert ungdom ønsker å jobbe innenfor bilbransjen.

– Hvis man er kvalifisert for en læreplass, så er man garantert en jobb, sier hun og legger til:

– I tillegg er bilbransjen en bransje som er kjent for å ha et veldig, veldig godt arbeidsmiljø. Og det er en bransje med veldig gode karrieremuligheter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.