NRK Meny
Normal

– Bilbransjen trenger ungdom med datakunnskaper

Norges Bilbransjeforbund bruker Gatebil-arrangementet på Rudskogen til å rekruttere ungdom til bilbransjen.

Marit Heimdal

Prosjektleder for rekruttering i Norges Bilbransjeforbund Marit Heimdal bruker Gatebil til å rekruttere ungdom til bilbransjen.

Foto: Victoria Ose/NRK

For de fleste handler Gatebil-festivalen stort sett om fart og spenning. Men for Marit Heimdal er arrangementet også en strålende mulighet til å vise frem bilbransjen for ungdom.

Hun er prosjektleder for rekruttering i Norges Bilbransjeforbund og jobber med å vise frem hvilke muligheter de som jobber med bil har.

– Det er en kjempespennende bransje, som vi har et stort behov for å få flere kvalifiserte ungdom til å jobbe i. Her på Rudskogen treffer vi veldig mange bilinteresserte og mange flotte ungdommer, sier hun.

Vil ha ungdom med datakunnskaper

Gatebil 2014

Rudskogen er full av både salgs- og informasjonsboder under Gatebil-arrangementet.

Foto: Victoria Ose/NRK

Heimdal forteller at bilene blir mer og mer teknisk avanserte, og at bilindustrien er verdens tredje største på forskning og utvikling.

Noe som innebærer at bilene blir stadig mer krevende å jobbe med.

– Jeg tror veldig få er klare over hvor avansert en bil er i dag. Det er kjempeviktig at man liker å skru og mekke, men det er også behov for ungdom som har veldig gode datakunnskaper, slår hun fast.

– Vi ser dessverre at mange unge får beskjed om at; «du er jo så praktisk, så du kan jobbe med bil». Jeg tror ikke de som gir ungdom disse rådene skjønner at en datamaskin er et av de viktigste verktøyene for en bilmekaniker i dag.

Garantert jobb

Standen til Norges Bilbransjeforbund på Rudskogen har vært godt besøkt i helgen.

Heimdal kan lokke med sikker jobb dersom kvalifisert ungdom ønsker å jobbe innenfor bilbransjen.

– Hvis man er kvalifisert for en læreplass, så er man garantert en jobb, sier hun og legger til:

– I tillegg er bilbransjen en bransje som er kjent for å ha et veldig, veldig godt arbeidsmiljø. Og det er en bransje med veldig gode karrieremuligheter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.