NRK Meny
Normal

Rekordsommer for flere østfoldhoteller

Flere hoteller i Østfold melder om rekordmange besøkende i sommer. Kronekursen og store arrangementer i fylket drar stadig flere gjester, sier hotellsjefene.

Rekordsommer for østfoldhoteller

Stadig flere sjekker inn på hoteller i Østfold. - Det går bedre enn noengang, sier en av hotellsjefene.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Belegget er veldig bra. Vi er opp med ca. 10 prosent fra i fjor. Belegget i juli ligger på 90 prosent, sier hotellsjef Kenneth Reinaas på Quality Hotell i Fredrikstad. Kjeden tok over det relativt nye hotellet fra SAS Radisson i 2009, og årets juni og juli er de beste så langt siden da.

– Juli har vært en rekord for oss, sier hotellsjef Øyvind Lorange på Moss Hotell.

– Normalt sett har vi litt i overkant av to tredelers belegg i juli, nå er det nesten på 80 % nå. Så langt i august har hotellet vært fullt.

I Halden er Tom Erik Sandberg sjef for både Thon hotel og Park hotel, og der har det også gått svært godt.

– Bedre enn noen gang, egentlig. Belegget i juli ligger på 90 prosent, sier Sandberg.

Resepsjonssjef Elisabeth Steen på Scandic Hotel i Sarpsborg sier hun ikke har eksakte tall, men at det har vært veldig fullt også der.

– Vi har hatt vår beste juli noen gang, sier Steen.

Askim er unntaket

Smaalenene Hotel i Askim har hatt en sommer som normalt. Noe som viser at det fortrinnsvis er forretningsreisende og konferansegjester som overnatter i byen.

– Askim er ikke en ferieattraksjon, så her har det vært noenlunde halvfullt. Det er som ventet, sier hotellsjef Mette Eklund.

Kronekurs og lokale arrangementer

Hotellsjefene drar fram flere årsaker til dette: Generelt handler det mye om at nordmenn selv i større grad har valgt å ta ferien i eget land, samtidig som at flere utenlandske gjester tar turen til Norge. Flere trekker fram at den norske kronekursen har gjort landet mer attraktivt for begge grupper.

I Sarpsborg har innlysende nok tusenårsfeiringen ført til flere besøkende, og ellers har større arrangementer i Østfold begynt å trekke til seg besøkende.

– Det en del med de mange arrangementene knyttet til tusenårsjubileet å gjøre, sier Elisabeth Steen på Scandic i Sarpsborg. Og Scandics markedsføringsavdeling har truffet et svensk marked som vi ikke tidligere traff.

Halden-hotellene har slik Sandberg ser det nytt godt av de store arrangementene i byen drar innenlandsturister.

– I Halden skjer det veldig mye, med Allsang på Grensen og så videre. Kronekursen har nok også noe med dette å gjøre.

Reinaas på Quality i Fredrikstad nevner også at kronekursen har bragt med seg flere utenlandske gjester til plankebyen.

– Vi har mange bussgjester fra Kina, blant annet. Og Anno drar det litt opp, det samme har Allsang på Grensen gjort. Samtidig jobber Visit Østfold og Visit Fredrikstad og Hvaler godt for å få oss på kartet, sier Reinaas.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.