NRK Meny
Normal

Rekordmye vold i Strömstad

Det har vært rekordmange voldssaker og pågripelser i grensebyen i sommer. Sol og fyll har skylda, mener politiet. Flere nordmenn er blant de pågrepne.

Strömstad, Sverige
Foto: Rainer Prang / NRK

Politiet i Strömstad har vært nedlesset med saker i sommer.

De mange sakene har sprengt kapasiteten ved kriminalavdelingen til politiet.

- Juli måned er den tyngste måneden vi har hatt her i strömstadpolitiet, sier politisjefen, sier politisjefen i Strömstad, Rickard Fremark.

Og det er slåssing, vold og fyll det er mest av.

- Vi har hatt ekstremt mange saker der folk har skadet hverandre. Folk har fått ben og armer sparket i stykker, og tennene utslått. Når det gjelder mishandlingsanmeldelser har vi hatt en økning på 80 prosent, sier Fremark.

Fint vær og fyll

I alt 56 personer er anmelt for voldsforbrytelser i juli. Totalt er det over dobbelt så mange personer anmeldt for lovbrudd i juli i år, sammenlignet med i fjor.

Politiet tror det er det fine været, kombinert med et betydelig alkoholkonsum som er årsaken til økningen.

- Det har vært sydenvarmt og mye folk. I tillegg har vi hatt endel større arrangementer i byen. Det kan tenkes vi har undervurdert behovet for vaktfolk ved noen av disse arrangementene, sier politisjefen.

Nordmenn pågrepet

Og nordmenn er tydelig tilstede i kriminalstatistikken i grensebyen.

- Det er klart de er. Det er alltid mye nordmenn her, og de synes også for oss. Men nordmennene er ikke overrepresentert. Det er mange svensker som har besøkt Strömstad i år, og også tyskere har vært i vår varetekt i sommer, sier Fremark. 

 

Svensk politi
Foto: Rainer Prang / NRK

Setter inn flere folk

Neste år kommer politiet i Strömstad til å få flere folk til rådighet for å demme opp for utviklingen.

- Vi setter inn flere folk i kriminalavdelingen vår. Vi kommer også til å gripe inn tidligere i forbindelse med fyll fremover slik at mindre saker ikke utarter seg til større ting, sier politisjefen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: