NRK Meny
Normal

Rekordmange vil jobbe her

60 personer har søkt på stillingen i Skjærgårdstjenesten i Fredrikstad. Det er over tre ganger så mange som vanlig.

Skjærgårdstjenesten i Fredrikstad

Uvanlig mange har søkt på stillingen i Skjærgårdstjenesten i Fredrikstad.

Foto: Skjærgårdstjenesten

– Det har vært mye telefoner, e-poster og veldig stor interesse, sier Hanne Tangvald, som er avdelingssjef i park i Fredrikstad kommune.

Skjærgårdstjenesten i Fredrikstad rydder opp
Foto: Skjærgårdstjenesten

Skjærgårdstjenesten er et samarbeid mellom Oslofjordens friluftsråd, Direktoratet for naturforvaltning, fylkeskommunen og kommunen.

Jobben går ut på å rydde i strandsonen, i tillegg til å preparere brygger og sette ut badeflåter.

– Mange kjenner til Skjærgårdstjenesten og jobben vi gjør. Mange har sett båten vår, ofte når de er ute i båt selv, sier Tangvald.

– Det er klart at det er en fin stilling. Man er mye ute, det er måkeskrik og fint vær.

Drømmejobb

Tangvald forteller at de vanligvis har rundt 15–20 søkere på stillinger de lyser ut. Nå har de fått over tre ganger så mange.

Og det fra folk som brenner for en jobb i Skjærgårdstjenesten.

– Jeg har aldri opplevd å ha så mange gira folk som ønsker å ha jobb. Det er flere som har sagt at «dette er drømmejobben min, jeg har ventet i mange år på at den jobben skal komme», forteller Tangvald.

– Det er en veldig artig situasjon å ha så mange som ønsker seg stillingen. Samtidig får man litt vondt i hjertet, for det er noen som ikke får den jobben de har ønsket seg så lenge.

Skjærgårdstjenestens hovedoppgave er renovasjon, vedlikehold og skjøtsel av offentlig eide friluftsområder langs kysten.

Det drives også informasjons- og holdningsskapende arbeid rettet mot brukere av skjærgården, og tjenesten har oppsynsoppgaver i naturvernområder, fiskerioppsyn etter retningslinjer fra statens naturoppsyn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.