NRK Meny
Normal

Rekordmange har besøkt Østfoldbadet i år

Ikke siden det åpnet i 2001 har så mange tatt turen til Østfoldbadet.

Østfoldbadet

Nesten 185.000 har vært i Østfoldbadet i Askim i år.

Foto: Christopher Oulie

Så langt i år har nesten 185.000 personer besøkt Østfoldbadet i Askim. Bare åpningsåret 2001 hadde bedre tall, skriver Smaalenenes Avis.

David Koht-Norbye

Daglig leder Davis Koht-Norbye er fornøyd med året.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Det er vi veldig fornøyde med. Det første året regnes som et unntaksår. Da var alt nytt og alle skulle prøve for å prøve, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisa.

Sommeren 2014 ble en lang og varm sommer med mye pent vær. Det førte til den dårligste sommeren siden 2006.

– Der mistet vi naturligvis en del besøkstall, men likevel er blir dette et rekordår, Koht-Norbye.

I fjor hadde Østfoldbadet budsjettert med underskudd. Men til tross for en måned med oppussing og stengte dører, gikk de med 360.000 kroner i overskudd.

De måtte ha 700 faste brukere i år for å betale renter og avdrag på de 79 millionene de har i lån. Det målet ble nådd allerede i mars.

Les også: Overskudd i Østfoldbadet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.