NRK Meny
Normal

Rekordmange har besøkt Østfoldbadet i år

Ikke siden det åpnet i 2001 har så mange tatt turen til Østfoldbadet.

Østfoldbadet

Nesten 185.000 har vært i Østfoldbadet i Askim i år.

Foto: Christopher Oulie

Så langt i år har nesten 185.000 personer besøkt Østfoldbadet i Askim. Bare åpningsåret 2001 hadde bedre tall, skriver Smaalenenes Avis.

David Koht-Norbye

Daglig leder Davis Koht-Norbye er fornøyd med året.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Det er vi veldig fornøyde med. Det første året regnes som et unntaksår. Da var alt nytt og alle skulle prøve for å prøve, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisa.

Sommeren 2014 ble en lang og varm sommer med mye pent vær. Det førte til den dårligste sommeren siden 2006.

– Der mistet vi naturligvis en del besøkstall, men likevel er blir dette et rekordår, Koht-Norbye.

I fjor hadde Østfoldbadet budsjettert med underskudd. Men til tross for en måned med oppussing og stengte dører, gikk de med 360.000 kroner i overskudd.

De måtte ha 700 faste brukere i år for å betale renter og avdrag på de 79 millionene de har i lån. Det målet ble nådd allerede i mars.

Les også: Overskudd i Østfoldbadet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt (7) reddet fra drukning

    En syv år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim. Gutten kom ifølge Smaalenene under vann, og kom til bevissthet etter å ha fått livredning.

    – Tilsynelatende ser det ut til å ha gått greit med ham. Men når noen har svelget mye klorvann er det rutine at de sendes til sykehuset, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisen.

  • Sparta er ille ute

    Lillehammers Mads Homdrom scorte det avgjørende målet åtte minutter ut i spilleforlengelsen. Dermed tapte Sparta også den andre semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Inntil syv kamper skal spilles for å avgjøre hvem som når finalen.