Rekordår for Bastøferja

Bastø Fosen tjente godt på raset i Hanekleivtunnelen.

Bastø Fosen, Moss-Horten
Foto: Rainer Prang / NRK

Ulykken i Hanekleiv-tunnelen på E18 i Vestfold i julen 2006 førte til rekordtrafikk for fergesambandet mellom Moss og Horten i fjor.

Totalt ble det fraktet 1 450 000 kjøretøy og 2 800 000 personer på fergestrekningen i 2007. Biltrafikken økte dermed med vel 11 prosent, mens persontrafikken med nesten 10 prosent.

- Hanekleivtunnelen var nok en sterkt medvirkende årsak til at tallet ble så høyt som det ble, sier daglig leder i Bastø Fosen, Olav Brein.

Venter lavere trafikk

Etter ulykken ble tunnelene i nordre Vestfold kontrollert. Det førte til at samtlige tunneler  ble stengt i tur og orden. Hanekleivtunnelen var stengt i nesten åtte måneder.

Derfor valgte mange å ta sjøveien mellom Østfold og Vestfold første halvår i fjor. Daglig leder Olav Brein i Bastø-Fosen sier trafikken ventes å gå litt ned i år.

- Den virkningen var såpass markert at vi regner med nedgang i år. Men trafikken er fortsatt stor og større enn det vi hadde regna med på denne tiden av året. Trafikken er sterkt preget av at næringslivet går så det suser, sier Brein.

Hanekleivtunnelen.

Hanekleivtunnelen ble stengt i nesten åtte måneder etter at 250 kubikkmeter stein og masse raste ut fra taket første juledag 2006.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX