Normal

Rekonstruerer dødsulykke

Politet vurderer å rekonstruere trafikkulykken på E18 i Askim der en 19 år gammel jente mistet livet.

Hensikten er blant annet å kartlegge hvilken hastighet ulykkesbilen har hatt.

Politiet har kontakt med et privat firma som kan gjennomføre en rekonstruksjon og vil i neste uke ta stilling til om ulykken skal rekonstrueres.

Avdekker ulykkesårsak

- Rekonstruksjonen skal også avdekke om det er høy fart som er hovedårsak til ulykken, og ikke noe teknisk med bilen de tre kjørte, sier Martinsen.

To gutter på 18 og 20 år som også satt i bilen, ble alvorlig skadet, men skal nå være i ferd med å bli utskrevet fra sykehuset.

Ulykken skjedde da de tra kjørte av veien i en stjålen golf på E18. Ifølge vitner hadde bilen svært høy hastighet.

Der E18 ved Kykkelsrud går fra to felt til ett traff golfen midtdeleren, før den kom over i motsatt kjørefelt og snurret rundt flere ganger.

Jenta omkom i ulykken, mens de to guttene på 20 og 18 år ble fraktet i helikopter til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader.

Det er foreløpig uklart hvem som kjørte bilen da ulykken skjedde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stopper byggeplaner i Sarpsborg

    Planene om å sette opp ett fire-etasjes bygg i gågata i Sarpsborg blir stoppet av fylkesmannen. Sarpsborgs politikere hadde gitt dispensasjon til å sette opp bygget i et trehusmiljø fra 1800-tallet. Disse byggene er gitt verneverdi av kommunen og står på en liste hos Riksantikvaren. Fylkesmannen mener de ikke kunne gi dispensasjon, fordi det strider med sentrumsplanen for Sarpsborg kommune.

  • Sigarettsmugler stanset

    En mann bosatt i Østfold ble i går kveld stanset av tollere på Kornsjø. Da han ble stanset forklarte han at han bare hadde vært i Sverige og besøkt venner. Da tollerne undersøkte bilen oppdaget de 8800 sigaretter og 12 kilo tobakk.