Hopp til innhold

– Skal en realisere en jordomseiling, så må en gjøre det mens en har følelse i hode og armer

Havnekapteinen ved Borg Havn sa opp jobben for å seile jorden rundt i tre år.

Seiler jorden rundt

Den 20 juni setter Roar Bekkelund og samboeren Trude sjøbein. I løpet av tre år skal de seile jorden rundt i en 44 fot stor seilbåt.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Seiler jorden rundt

Den engelske kanal, Biscaya, kysten av Portugal og Kanariøyene er starten på den tre år lange ferden.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

– Dette var egentlig noe jeg skulle realisere når jeg ble pensjonist. Men det kommer tilfeller i livet hvor sykdom og dødsfall kommer litt nærme. Da må en ta noen valg før det er for sent, sier Roar Bekkelund.

Den 20 juni setter han og samboeren Trude sjøbein. I løpet av tre år skal de seile jorden rundt i en 44 fot stor seilbåt.

Ifølge Fredriksstad Blad, som først skrev om reisen, har Bekkelund vært havnekaptein i litt over fire år.

– Mange tror kanskje det har tippet litt for meg, men av og til må en tenke gjennom livet og de forskjellige fasene. Skal en realisere noe som en jordomseiling, så må en gjøre det mens en har følelse i både hode og armer, ler han.

LES OGSÅ:

Skal skrive om turen

Den engelske kanal, Biscaya, kysten av Portugal og Kanariøyene er starten på den tre år lange ferden.

– Så reiser vi videre til Kapp Verde og skal være der en stund. Etter det blir det Rio de Janeiro, før vi tar kysten av Sør-Amerika og Buenos Aires. Vi skal være i arg en stund for å time det slik at vi kommer gjennom Magellanstredet, forteller han.

Den videre planen er å gå syd om Sør-Amerika, opp vestkysten gjennom fjorder i Chile, for så å krysse ut i Stillehavet mot Påskeøya.

– Dette er en mindre båt og vi har ikke noe tidsskjema. Vi skal seile mer i tråd på naturens vilkår. Vi må være flinke og høre på værmelding og planlegge ut fra det, sier han.

– Jeg har tenkt til å skrive litt om dette, om reisen i seg selv og de ting en oppfatter og følelsene en har underveis, sier han.