Normal

Regnvær overrasket rally-eliten

Et voldsomt regnvær på den andre fartsprøven i rally Tyskland overrasket alle – bortsett fra Citroëns fabrikkførere.

Petter Solberg

Petter Solberg ligger langt bak i Rally Tyskland.

Foto: Tony Welam

Sebastien Loeb i rally Tyskland

Sebastien Loeb kunne smile etter at konkurrentene satset på tørt føre.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Citroën-førerne Sebastien Loeb og Sebastien Ogier fikk en solid ledelse etter den andre fartsprøven. Årsaken var et regnvær som slo. Både Loeb og Ogier kjørte med mykere dekk som var tilpasset vått underlag – noe de andre førerne ikke hadde.

Ogier og Loeb har over 30 sekunders forsprang ned til Ford-fører Mikko Hirvonen.

– Sånn er tysk rally. Været forandrer seg utrolig fort. Det var rett og slett umulig å kjøre, sier Petter Solberg til rallyradioen.

Han bommet også i et kryss og måtte rygge tilbake.

– Der tapte vi mye tid, sa han etter den andre fartsprøven.

LES OGSÅ:

Langt opp til teten

Petter Solberg er foreløpig den raskeste norske føreren i Tyskland med sin sjetteplass. Han har ett minutt og 27 sekunder opp til ledende Sebastien Loeb etter at det er kjørt tre fartsprøver.

Mads Østberg lå på en åttendeplass etter to fartsprøver, men på den tredje prøven gikk det galt.

– Jeg dro ut i en sving og vi måtte fikse litt på bilen, sa han til rallyradioen.

Østberg tapte over åtte minutter på uhellet. Henning Solberg er forøvrig nummer sju. Han hadde slitt ut bremsene på bilen etter to fartsprøver.

– Det er min egen feil. Jeg er ikke vant til bremsing på dette underlaget. Jeg bremser rett og slett feil, men skal lære meg det nå, sa han til radiokanalen.

Loeb tar to nye år

Rallyet har base i Tysklands eldste by, Trier, og første bil startet fredag morgen. Deltakerne skal i løpet av helgen gjennom 19 fartsetapper med 36 mil fart, og de avslutter rallyet søndag ettermiddag med den direktesendte Power Stage prøven Circus Maximus Trier på 4,37 km.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Sebastien Loeb som har vunnet VM sju år på rad nå tar to nye sesonger. For Petter Solberg var det delvis en god nyhet.

– Jeg synes det er bra, og jeg tror det kan bli spennende. Det som er det beste er at jeg nå får muligheten til å slå ham med lik redskap, sier Petter Solberg til NRK.no

Stillingen etter tre fartsprøver:

 1. S. Loeb
 2. S. Ogier + 4,4
 3. M. Hirvonen + 35,2
 4. D. Sordo + 55,6
 5. K. Meeke + 1:10,5
 6. P. Solberg + 1:26,8
 7. J. Latvala + 2:00,8
 8. H. Solberg + 2:03,4
  * Mads Østberg + 9:04

NRK.no følger løpet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Klokt å måle stråling

  Det er klokt å måle strålinga på Nøkkeland skole i Moss. Det sier fagsjef i Statens strålevern, Tone Mette Sjømoen. I går ble det kjent at nok et klasserom ved skolen ble stengt fordi foreldrene er redde for at strålingen fra et høyspentanlegg er for høy. Men Sjømoen mener folk ikke bør være bekymret, fordi stråling vi utsettes for til daglig ligger langt under grenseverdiene.

  Nøkkeland skole
  Foto: Bjørn Ruud / NRK
 • Beklager at NHO-sjef slutter

  Regiondirektør i NHO-Østfold, Roald Gulbrandsen, beklager at Kristin Skogen Lund slutter som toppsjef i NHO. I går ble det kjent at Skogen Lund blir ny konsernsjef i Schibsted Group. Skogen Lund har gjort en kjempejobb i NHO, hun har hatt en fantastisk stemme i samfunnsdebatten og representert NHO på en mer utradisjonell måte enn sine forgjengere, sier Gulbrandsen.

  Roald Gulbrandsen
  Foto: Moment Studio