Regnet 14 av 28 dager i mai

Maimåned har vært uvanlig våt og kald.

Regnvær

Synes du det har regnet mye i mai? Da har du helt rett ifølge meteorologen.

Foto: Lartigue Stephane / PHOTOPQR/SUD OUEST

Sol i går, regn i dag. Sånn har store deler av mai vært i Østfold, uten at vi har hatt noe særlig varme. Meteorologene har startet oppsummeringen av maimåned. De kan bekrefte at det har vært kaldt.

Vibeke Thyness

Statsmeteorolog Vibeke Thyness forteller at det har vært langt mer regn i mai enn normalt.

Foto: Bård Gudim

– Vi er ikke helt ferdige med måneden enda, men vi ser at temperaturene ligger på en halv til halvannen grad under normalen i Østfold, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

Regn halvparten av dagene

Samtidig har vi vært nødt til å tåle mye nedbør.

– Det har regnet 14 av de 28 dagene vi har hatt i mai. Da mener jeg regn mer enn én millimeter registrert nedbør.

– Totalt er det kommet opp i 170 prosent av det som er normal mainedbør. Så de som mener at mai har vært kjølig og våt, får støtte i tallene våre, sier Thyness.

Ferieidyll

Slik vær hadde vi håper på i pinsen, men sånn ble det ikke. Forhåpentligvis nærmer sommeren seg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Også pinsen i år var helt utenom det vi er vant til.

– Det var ikke spesielt varmt og forholdsvis bistert, i hvert fall første pinsedag. Det var ikke noe vår over pinsen i år.

Vekslende helg

Likevel er det håp om at sommeren snart skal komme. Er vi heldige kan det bli bedre vær fra neste helg. Frem til det bør man ha paraplyen klar.

– Helgen som venter oss starter med vekslende vær på fredag, men stort sett oppholdsvær for de fleste og også en del sol. Lørdag blir det ikke mye sol. Da venter vi et lavtrykk inn i Sverige som antagelig legger igjen ganske mye nedbør også i Østfold.

– Søndagen startet litt som fredagen med opphold og perioder med litt sol, og så øker sjansen for byger utover ettermiddagen og kvelden, sier Thyness.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  •   – Tilregnelig da han drepte

    Rettspsykiaterne mener at samboeren til Alexandra Therese Nilssen var tilregnelig da han drepte henne på ei hytte i Flå i fjor sommer. Den 26 år gamle mannen har anket dommen fra tingretten hvor han ble dømt til 13 og et halvt års fengsel for drapet som han har tilstått. I lagmannsretten har han hevdet at han ikke var tilregnelig da han drepte henne.

  • Brøt vikeplikten

    Politiet har beslaglagt førerkortet til den ene bilisten som var innblandet i kollisjonen på Råbekken i Fredrikstad. Føreren brøt vikepliktsreglene, mener politiet.