NRK Meny
Normal

Regn, opphold og atter regn

– Jeg tror du bare kan finne frem støvlene, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss om valgværet denne mandagen. Og med et lite opphold i ettermiddag, skal regnet bare fortsette de neste dagene.

Regnvær.

Illustrasjonsfoto: Det blir en del øs pøs de neste dagene.

Foto: Arne Petter Wallin Marthinsen / NRK

– Øsaker (målestasjon i Sarpsborg, red.anm.) har fått 5 millimeter den siste timen og i Råde er det meldt om 3,5 millimeter, sier Kristian Gislefoss under morgensendingen til NRK Østfold, like over klokken sju på mandag.

Kristian Gislefoss

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Avtar gradvis mot ettermiddagen

– Det har stedvis kommet mye på kort tid og nå blir det ganske jevn nedbør de neste timene, så vil det gradvis avta frem mot ettermiddagen. Hvis du har tenkt å stemme etter klokken 12 vil du kunne oppleve oppholdsvær, sier Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Skylaget blir liggende mandag og du må ikke forvente å se noe til sola. Mandag morgen er det frisk bris ved Strømtangen fyr, men meteorologen regner ikke med at det kommer til å blåse mer i løpet av dagen.

– Det kommer et nytt regnvær til natta. Da blir det mest sannsynlig mer nedbør enn i dag. Morgendagen kan by på opptil 10–15 millimeter regn.

Litt usikkerhet mot helgen

– Så blir det litt mindre på onsdag, men torsdag ser veldig våt ut, sier Gislefoss som sier prognosene viser at det ser ut til å kunne komme mellom 20 og 30 millimeter nedbør torsdag, men at det er litt usikkert ennå.

To små jenter hopper i sølepytt

Illustrasjonsfoto: Støvler og regndress kan være nyttig deler av denne uken.

Foto: Christine Jensen / NRK

– Det høres ut som en grå uke?

– Ja, i hvert fall frem til fredag, svarer statsmeteorologen.

– Det ser veldig lyst ut for helgen, når det gjelder pent vær. Men det er lenge til, så det vil jeg ikke gi noen lovnader om.

Verre andre steder

I Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold har Meteorologisk institutt varslet om fare for oversvømmelser.

Det er ventet opp mot 80 millimeter nedbør, og det gir fare for oversvømmelser. Mest nedbør vil det komme siste del av mandag og første del av tirsdag, melder Meteorologisk institutt som har sendt ut OBS-varsel, skriver NTB.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut flomvarsel med faregrad 2 for Agder-fylkene og Telemark. Faregrad 2 innebærer at det er fare for lokale oversvømmelser på grunn av raskt økende vannføring i bekker og småelver. Det kan forekomme store flomskader og problemer lokalt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Råbekken i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad skal en person ha fått klemt armen i en maskin. Et Sea King-redningshelikopter har også blitt sendt til stedet.

  • E6 åpnet etter trafikkuhell

    E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.