NRK Meny
Normal

Trenger en halv million ekstra etter kunst-kluss

Dobbeltregistreringer og feil har forsinket og fordyret arbeidet med å samle kunsten til Fredrikstad kommune i en database.

Rådhuset i Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Fredrikstad kommune er i full gang med å registrere kommunens kunst, noe som blir betegnet som et omfattende og viktig arbeid.

Nå viser det seg at arbeidet tar mye lengre tid enn antatt og at det trengs mer penger for å bli ferdig. Det ble bevilget en halv million kroner til 2010, mens det så langt i prosjektet er utvidet til 650.000 kroner.

Beløpet blir brukt opp i løpet av året, mens det trengs enda mer penger, kommer det frem av sakspapirene til kulturutvalget 16. november.

LES OGSÅ:

Mye kunst

– Som rapporten viser, vil det ved slutten av desember 2011 gjenstå registrering ved skoler, barnehager, helse- og sosialrelaterte bygninger og kultur- og idrettsanlegg, står det si sakspapirene til kulturutvalget.

Rapporten legges frem for kulturutvalget og der står det at det gjenstår et omfattende registreringsarbeid.

Det er mange bygg med mye kunst som skal registreres og det kreves både penger og en kunstfaglig person til å få gjennomført dette.

– Siden siste rapport er det dessverre oppdaget flere dobbel- og trippelregistreringer for registrering av kunst i forbindelse med utsmykkinger i kommunale bygg. Dette har det tatt tid å rydde opp i, står det å lese.

Camilla Eidsvold sitter i kulturutvalget for SV. Hun mener arbeidet må fortsette.

– Vi kan ikke avslutte en jobb som er halvgjort. Det er viktig å få registrert all kunsten og sørge for at den henger der den skal, sier Eidsvold.

Flere steder er ikke besøkt

I tillegg er det mange steder som ikke er besøkt. De viktigste manglene i registreringen av kunstverkene er at det fortsatt er en stor andel av kommunens lokasjoner museet ikke har rukket å besøke ennå.

Dette er årsaken til at så mange arbeider mangler foto og lokasjon i registreringen.

Når all kunsten er registrert, skal den være søkbar i museets database og målet er at Fredrikstad-kunsten skal være mye mer tilgjengelig enn den er i dag.

I sin innstilling til kulturutvalget, anbefaler rådmannen at en videreføring/sluttføring av registreringsarbeidet vurderes i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2012.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.