NRK Meny
Normal

Refses for brannsjefens dobbeltrolle

Halden kommune får refs av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).  Kommunen må ansatte brannsjef i full stilling.

Halden brannvesen
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune har en brannsjef som også er havnesjef. 

Etter en inspeksjon fra DSB den 7. juni i år  får kommunen pålegg om å ansatte en brannsjef i full stilling innen 1.november. 

I en kommune på Haldens størrelse skal det være ansatt brannsjef i full stilling, heter det fra DSB.

Ordning fra 1995

I følge DSB skal alle brannregioner med mer enn 20.000 innbyggere ha en brannsjef i full stilling. Ordningen ble etablert på landsbasis i 1995.

På forespørsel fra NRK om ikke administrasjonen burde ha visst om den 12 år gamle ordningen svarer ordfører Per Kristian Dahl i Halden kommune at den nåværende ordningen kom i stand etter at forrige havnesjef gikk ut i pensjon, og at brannsjefen ble konstituert i stillingen.

- Vi har i alle år tidligere hatt brannsjef i full stilling, sier han.

Dahl regner med at rådmannen sørger for å følge opp kravet fra DSB, og at politikerne får et forslag lagt på bordet om at brannsjef i full stilling opprettes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anne Enger til Nobelkomiteen

    Tidligere Sp-politiker, stortingsrepresentant, statsråd og statsminister Anne Enger er utnevnt til Nobelkomiteen. Det opplyser Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet. Enger går inn som første varamedlem, men blir fast representant om to år.

    Anne Enger og Morten Lang Ree
    Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
  • Tror smuglere samarbeidet

    Lørdag ettermiddag måtte politiet stanse en norskregistrert varebil, som ikke stanset for tollkontroll. Bilen var lastet med over 660 kartonger sigaretter og nesten 1,4 tonn med alkoholvarer. En svenskregistrert bil med drøyt 570 liter alkohol ble også stanset av tollerne. Sakene ses i sammenheng, opplyser tollregion Øst.