NRK Meny
Normal

Refser Fredrikstads legemiddelbehandling

Fredrikstad kommune mangler et system som sikrer pasientene ved sykehjemmene i Glemmen og på Rolvsøy nødvendig og riktig legemiddelbehandling.

Piller, medisin

Risikoen for feil i legemiddelbehandlingen i Fredrikstad er stor, mener Helsetilsynet.

Foto: : Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Det er konklusjonene til Helsetilsynet, etter at de har hatt tilsyn med sykehjemmene.

- Stor risiko for feil

Risikoen for feil er stor, sier jurist hos helsetilsynet i Østfold, Morten Slettmyr.

- Vi har funnet at kommunen ikke styrer tjenestene sine godt nok. Det gjør at det blir uakseptabel stor risiko for at feil skjer, for eksempel i legemiddelbehandlingen, sier Slettmyr til NRK Østfold.

- Må rydde opp

Nå pålegger Helsetilsynet kommunen å rydde opp i forholdene.

- Dette må ryddes opp i. Vi kommer ikke til å slippe denne saken før kommunen kan dokumentere tilstrekkelig kontroll med dette, og det kan de ikke i dag, sier Slettmyr.

Påpekte feil i fjor

Helsetilsynet har tidligere påpekt feilmedisinering i Fredrikstad. For ett år siden ble to hjelpepleiere fratatt retten til å dele ut legemidler, etter at de delte ut medisiner til en pasient som ikke lenger skulle hatt dem.

Les: Ga medisin feil .

Da sa kommunen at de hadde satt igang flere tiltak for å unngå at dette skulle kunne skje i fremtiden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.