Normal

Åpnet lommeboka for tredje gang

For tredje gang donerer Hans Herman Horn til Redningsselskapet. Onsdag ble RS «Horn Rescue» døpt.

RS Horn Rescue døpes i Oslo

DØPES: Lisett Warming døper RS Horn Rescue utenfor Bygdøy.

Foto: Redningsselskapet

I maritime omgivelser på Bygdøy i Oslo, fikk Oslofjorden en ny redningsskøyte. Gudmor Lisett Warming døpte i dag Redningsselskapets siste og mest moderne redningsskøyte.

Igjen er det Hans Herman Horn som har åpnet lommeboken for sjøens helter.

Rikke Lind

GLAD: Rikke Lind i Redningsselskapet sier det betyr mye med donasjonene til Hans Herman Horn.

Foto: Torild Øvrelid / NRK

– Horns engasjement og bidrag har betydd mye for oss og mye for sikkerheten på sjøen. Denne skøyta skal bidra til å redde liv og trygge kysten i Østfold, et område med stor aktivitet, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

Reddet 67 fra drukningsdøden

RS «Horn Rescue» skal stasjoneres i Skjærhalden og overta for RS «Horn Flyer» som flyttes til Hitra i løpet av sommeren.

Hans Herman Horn har tidligere donert redningsskøytene RS «Hvaler» og RS «Horn Flyer».

Disse skøytene har reddet til sammen sju mennesker fra drukning og assistert over 7000 mennsker på havet. Totalt har de vært på over 4000 oppdrag.

Hans Herman Horn

DONERER: Hans Herman Horn har gitt tre redningsskøyter til Redningsselskapet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Redningsskøytene og mannskapet har reddet 67 mennesker fra drukning.

– Denne skøyta betyr at vi klarer å levere enda bedre på målsettingene våre om å ha større kapasitet og økt beredskap langs kysten, sier president i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby i en pressemelding.

Jarlsby understreker at det er viktig med donatorer som Hans Herman Horn.

– Donatorer er helt avgjørende for at vi skal kunne finansiere vår virksomhet. Vi har mange gavmilde og rause donatorer rundt oss, men Horn står i en særklasse. Han har finansiert tre redningsskøyter, som fortsatt er operative rundt omkring på kysten. Han er engasjert, interessert og kunnskapsrik. Hans innsats er helt fantastisk, og til å bli helt stum av, sier Jarlsby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Trekker seg fra Danske Bank

  Thomas Borgen, opprinnelig fra Fredrikstad, går av som konserndirektør for Den danske bank, skriver VG. Han trekker seg samme dag som banken legger fram resultatet fra en gransking av en mulig hvitvasking via bankens filial i Estland.
  I august startet Danske Økokrim etterforskning av mulig hvitvasking for flere milliarder kroner

  Thomas F. Borgen,
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Kitere bør ha nødpeilere

  Redningsskøytefører Halvor Roksvåg mener kitere bør utstyre seg med nødpeilesendere. I går kveld måtte Redningskøyta Elias ut for å berge to kitere som satt værfast på Sletter utenfor Larkollen. Roksvåg sier kitere må ta forholdsregler