NRK Meny
Normal

Redningsaksjon for Herkules

Fire klatrere fra gruppa "Ut og ned" ble redningen for katten Herkules som ikke turte å klatre ned fra et 20 meter høyt tre.

Gjenforent

Katten Herkules er trygt nede hos matmor Guro Brunsby. Det er begge to glade for.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Dagen startet i fortvilelse og endte i glede for katteeier Guro Brunsby. Katten Herkules ble skremt av en hund i går og klatret så høyt opp i et tre ved Eidettunnelen i Sarpsborg at han ikke turte å gå ned igjen.

Etter at han hadde sittet der i et døgn ba Guro om hjelp . Og hjelpen strømmet på.

Redder katt

Etter å ha holdt klatrekurs i Askim i helgen tok klatrerne på seg en ekstrajobb søndag. Stiger ble stroppet fast til stammen helt til de var oppe hos katten.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det strømmet på med meldinger og telefoner. Brannvesenet var her, folk kom og holdt meg med selskap og flere ringte med råd og for å tilby hjelp, sier Guro Brunsby.

På vei fra klatrekurs

Fire medlemmer i klatregruppa "Ut og ned" har holdt klatrekurs i Askim i helgen og de tok turen innom for å redde Herkules.
Alle utstyrt med hjelmer og seler og grundig sikret stroppet de fast stiger opp hele trestammen. Og etter vel en times innsats var de framme ved den ti kilos tunge katten.

Uten noe bråk lot han seg redde ned.

Reddet katt

Redningsmenn, familie og venner er samlet etter at katten var trygt nede.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Blir innekatt for en stund

– Han lå helt rolig lent over skulderen til sin redningsmann, takknemlig for å komme ned, sier Guro.

Nå skal hun hjem og tine reker til katten. Og han skal få være innekatt en stund.

– Han er en omplasseringskatt. Der han kom fra var han en innekatt, men hos oss har han funnet ut hvor morsomt det er å være ute i skogen. Nå har han også funnet ut at det ikke er alt som er like morsomt og skal få ha det fint og rolig inne i noen uker, avslutter Guro Brunsby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene kl.18:50

  • Stjal penger fra bingolokaler

    Politiet i Halden leter etter to menn som skal ha stjålet en veske med penger fra bingolokaler i Violgata i 16.40-tiden. Den ene mannen var kledd i beige shorts og hvit t-skjorte, den andre andre med mørkblå shorts.

    Laster Twitter-innhold