NRK Meny
Normal

Rederi nekter for ny olje-lekkasje

Skipet Godafoss lekker ikke olje på sin ferd mot Danmark, hevder talsmannen for rederiet.

Godafoss

Godafoss slepes til Danmark for reparasjon.

Foto: Kystverket

Bjørn Richard Johansen

Bjørn Richard Johansen er talsmann for det islandske rederiet Eimskip.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kun olje som hadde festet seg til utsiden av skroget løsnet da skipet kom opp i fart på vei til Danmark.

– Ingenting av oljen fra de skadede tankene har lekket ut, sier talsmann for det islandske rederiet Eimskip, Bjørn Richard Johansen.

Svenskene reagerte kraftig

Svenske Kustbevakningen reagerte kraftig da det tirsdag ble observert olje drivende fra skipet utenfor Sverige.

– Vi ser veldig alvorlig på denne hendelsen. Store oljeklumper driver nå rett inn mot svenskekysten. Det er ikke morsomt for oss å få denne oljen på holmer og skjær i området, sa vakthavende befal Ragnhild Bussqvist til NRK.no i går.

Skipet som havarerte på Kvernskjærgrunnen utenfor Hvaler 17. februar, er i ferd med å bli slept til Odense i Danmark for reparasjoner.

– Sterkt beklagelig

Talsmannen fra rederiet kan imidlertid ikke si noe om hvor mye olje som hadde festet seg til skipet og som løsnet utenfor svenskekysten.

– Det er umulig å si noe om hvor store mengder som løsnet. Alle skadene på skipet er dekket med magnetisk heldekkende presenning og denne holder seg tett. Av oljen som er igjen i skipet er det ingenting som har lekket ut.

– De er kun snakk om olje som hadde festet seg til utsiden av skroget, sier Bjørn Richard Johansen, som innrømmer at dette burde vært sjekket før avreise mot Danmark.

– Man visste ikke at den kom til å løsne, men det burde vært undersøkt nærmere. I etterkant så kan vi konkludere med at dette burde vært gjort annerledes.

– Det er sterkt beklagelig, sier han til NRK.no.

Skipet skal være fremme i Danmark fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.