NRK Meny
Normal

Glemte smultgryta: – Kunne utviklet seg til totalskade

Julen fikk en dramatisk start for beboerne i en leilighetsbygg i Mysen. En glemt smultgryte førte til omfattende brannskader.

Brann i Mysen

GLEMTE SMULTGRYTE: Røykdykkerne fant en smultgryte på en rødglødende kokeplate da de tok seg inn i boligen i Mysen.

Foto: Freddie Larsen

Ved 23-tiden lille julaften merket en av beboerne at det brant i naboleiligheten og varslet brannvesenet.

– Det er tre leiligheter i bygningen. I første etasje var det en beboer som hadde satt på en smultgryte for å bake smultringer. Deretter hadde hun gått ut av leiligheten og glemt den. Det ble en ordentlig brann. Den kunne utviklet seg til totalskade, sier Gisle Sveen operasjonsleder ved Follo politidistrikt.

Rødglødende kokeplate

Røykdykkere tok seg inn i leiligheten og fant smultgryten på en rødglødende kokeplate.

– Mens vi var på stedet kom kvinnen tilbake. Hun forklarte seg og var smertelig klar over hva som hadde skjedd, fortsetter Sveen.

Naboen som varslet brannen fikk i seg noe røyk og ble kjørt til legevakt for sjekk. Huset fikk omfattende brannskader, ifølge politiet.

Den kvinnelige beboeren som glemte smultgryta kommer til å bli anmeldt og få et forelegg etter hendelsen.

Brann i batteripakke

Vet ettiden natt til julaften fikk brannvesen og politi melding om nok en brann, denne gangen i en enebolig i Elvestadveien i Hobøl.

Mannen i huset ringte brannvesenet for å melde at han hadde våknet av røykvarsleren og slukket brannen selv med et pulverapparat, men brannvesen og politi rykket likevel ut.

Det hadde brent i en boks med batterier som kan brukes til for eksempel fjernstyrte biler. Beboeren tok esken og la den ut på tunet etter at han hadde slukket brannen.

– Da vi kom fram var det ikke noen brann lenger. Men når det har brent i batterier er det fare for at det har blitt utviklet giftige gasser så paret som bodde i huset måtte finne et annet sted å sove og mannen som hadde slukket brannen, ble kjørt til legevakt for kontroll, avslutter Sveen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Minnefondet vokser raskt

  Så langt er det kommet inn over 400.000 kroner til Vibeke Skofteruds minnefond. – Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis. Fondet ble opprettet etter at skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke ved Arendal i sommer.

  Mesternes mester
  Foto: Roy Darvik
 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet