NRK Meny
Normal

Glemte smultgryta: – Kunne utviklet seg til totalskade

Julen fikk en dramatisk start for beboerne i en leilighetsbygg i Mysen. En glemt smultgryte førte til omfattende brannskader.

Brann i Mysen

GLEMTE SMULTGRYTE: Røykdykkerne fant en smultgryte på en rødglødende kokeplate da de tok seg inn i boligen i Mysen.

Foto: Freddie Larsen

Ved 23-tiden lille julaften merket en av beboerne at det brant i naboleiligheten og varslet brannvesenet.

– Det er tre leiligheter i bygningen. I første etasje var det en beboer som hadde satt på en smultgryte for å bake smultringer. Deretter hadde hun gått ut av leiligheten og glemt den. Det ble en ordentlig brann. Den kunne utviklet seg til totalskade, sier Gisle Sveen operasjonsleder ved Follo politidistrikt.

Rødglødende kokeplate

Røykdykkere tok seg inn i leiligheten og fant smultgryten på en rødglødende kokeplate.

– Mens vi var på stedet kom kvinnen tilbake. Hun forklarte seg og var smertelig klar over hva som hadde skjedd, fortsetter Sveen.

Naboen som varslet brannen fikk i seg noe røyk og ble kjørt til legevakt for sjekk. Huset fikk omfattende brannskader, ifølge politiet.

Den kvinnelige beboeren som glemte smultgryta kommer til å bli anmeldt og få et forelegg etter hendelsen.

Brann i batteripakke

Vet ettiden natt til julaften fikk brannvesen og politi melding om nok en brann, denne gangen i en enebolig i Elvestadveien i Hobøl.

Mannen i huset ringte brannvesenet for å melde at han hadde våknet av røykvarsleren og slukket brannen selv med et pulverapparat, men brannvesen og politi rykket likevel ut.

Det hadde brent i en boks med batterier som kan brukes til for eksempel fjernstyrte biler. Beboeren tok esken og la den ut på tunet etter at han hadde slukket brannen.

– Da vi kom fram var det ikke noen brann lenger. Men når det har brent i batterier er det fare for at det har blitt utviklet giftige gasser så paret som bodde i huset måtte finne et annet sted å sove og mannen som hadde slukket brannen, ble kjørt til legevakt for kontroll, avslutter Sveen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.

  • FBK har fått lisens

    Fredrikstad Ballklubb har fått lisens til å spille i eliteserien for kvinner også neste sesong. Men de har fått lisens under skjerpet overvåking, skriver Fredriksstad Blad. Betingelsene er en følge av klubbens pressede økonomi.